חיסולו של קאסם סולימאני מהווה בלי ספק מכה בלתי נתפסת עבור חלק ניכר מאזרחי איראן. הוא היה הגנרל הנערץ, חביבו האישי וקורבו של המנהיג העליון חמינאי ומי דייועד להערכת גורמי ביון מערביים להיות הנשיא הבא.
מהלך כזה היה מביא לחא ספק למלחמה גדולה שכן מדובר באדם קיצוני הן מבחינה דתית ובעיקר בשאיפותיו המלחמתיות.
סלימאני צמח ממשפחה ענייה ועלה לגדולה במהפיכה האיסלאמית שחיסלה את הבובה האמריקנית – ישראלית, השאח, ששלט והודח. הוא נחשב גאון צבאי ואיסטרטג בעל יכולות תיכנון וביצוע נדירות.

לאחר שנים רבות שבהן פעל מאחורי הקלעים הוא הפך דמות ציבורית שנראה בפומבי צמוד למנהיג ואף שקל להתמודד בבחירות האחרונות נגד רוחאני על תפקיד הנשיא. בסופו של דבר החליט שטרם בשלה השעה והוא נותר בתפקידו הצבאי הבכיר. אבים ראו בו האיש החזק באיראן, אפילו יותר מן המנהיג העליון.
מבחינות רבות, חיסול סולימאני הוא בשורה עבור בכירים במשטר האיראני ובצבא שראו בו איום פוליטי ואם אישי. ואולם האיש היה גיבור לאומי ועל כן איראן לא תוכל לעבור לסדר היום על החיסול. זה ברור לחלוטין.
השאלה היא לאן זה ידרדר. האם לפנינו פעולות מקומיות ספורדיות או מערכה נרחבת ומורכבת יותר.
רמי יצהר Rami Yitzhar
עניין מרכזי
News-israel.net/nlp
מבזקים
- היהודי שהפך כוס קפה לאימפריה תרבותית עולמית
- הסכנות הבלתי צפויות מהטכנולוגיה האיראנית החדשה ההופכת טילים שלהם הרבה יותר קשה ליירוט בטרם פגיעה
- איראן חושפת טילים בליסטיים חדשים המגיעים מטהרן לדימונה או תל אביב במהירות שיא מפחידה
- הקריפטו הפכפך למשקיעים: הביטקוין התרסק ב-45% – לך תדע אם זו תחתית התהום
- שיטת בן גביר פוגעת קשות במבצעיות המשטרה והכי חמור- ״ביבי משקשק ממנו״
- במשחק השחמט האכזרי בין טראמפ לחמינאי – בינתיים תיקו אבל בטהרן בהחלט לא יושבים פראיירים
- הסנסציה שהותירה את בית״ר המומה: בני יהודה ניצחה אותה ועלתה לחצי הגמר



