במגרש הפוליטי הישראלי והאמריקני כאחד רואים בתוכנית המאה האמריקנית ובעיקר במועד פרסומה קשקוש ספינולוגי שתכליתו לייצר מסך עשן פוליטי גם עבור נתניהו הנאשם בעבירות פליליות חמורות והן עבור טראמפ המצוי במאבק הישרדו לא פשוט נוכח הנסיונות להדיחו ולקראת הבחירות הבאות לנשיאות.
הפרשנים בוושינגטון מחמירים אף יותר מן המקומיים בהתייחסותם למהלך של טראמפ ואומרים שהוא ניסיון לזרוע מסך עשן על הכישלונות של הנשיא האמריקני.
.
אצלנו ח"כ ניצן הורוביץ (העבודה־ גשר־ מרצ) התייחס לתוכנית המאה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ועל נסיעתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר מפלגת כחול לבן בני גנץ.
.
"זה לא נראה כמו תוכנית, זה נראה קטע של בחירות כדי להציל את נתניהו וגם את טראמפ עם העניינים שלו שם. זה סוג של ספין ששולפים לפני בחירות ביום של הדיון של החסינות, זה חד צדדי".
.
בהמשך התייחס לכחול לבן: "אי אפשר לדעת מהי עמדתה של המפלגה".
.
עניין מרכזי
מבזקים
- בעקבות חטיפת הבכיר הלילה: פעילי חמאס וחיזבאללה נמלטים בבהלה מדרום לבנון
- הפועל ״בלגן״ תל אביב – פתאום מתברר לינאי שכסף אינו הפתרון לכל בעיה ולכן המשבר מסקרן במיוחד
- באד באני והמחאה הלטינית האפילו על הסופרבול שבו זכתה סיאטל
- זהירות: כך משתלטים ציידי נשמות נכלוליים על בני אדם הכמהים לאהבה לקשר אנושי ולחברות אמת
- כל האמת לרבות הצדדים האפלים סביב הנסיעה הבהולה של נתניהו לבית הלבן
- דייויד פדרמן היה הרבה יותר מעסקן ספורט
- מתי כספי הלך לעולמו – היה מגדולי היוצרים הישראליים



