הבעיה האמיתית שלא נצפתה היא שבישראל הקורונה מתפשטת לא מהסינים, לא מהיפנים ואפילו לא מהשבים מקוריאה, תאילנד והודו אלא דווקא כתוצאה מהאדישות הישראלית וההתעקשות לצאת לטיולים כאילו כלום.
ביום שישי כבר דווח על 7 ישראלים חולים מקרב השבים מאיטליה מאתרי נופש שונים. כיוון שאלפי המגיעים מאיטליה, מספרד ומארצות נגועות אחרות לא נכנסו לבידוד מרצון ובוודאי שלא חויבו לכך, להערכת גורמי רפואה ישראל עומדת בפני התפרצות מדאיגה ביותר.
עם זאת, עד כה לא נרשם מקרה מוות של ישראלי מהקורונה. הבעיה היא גם כלכלית. התפרצות המחלה תביא לקריסת עסקים ולשינוי משמעותי בהתנהגות הצרכנית. אנשים יחדלו ללכת למסעדות, לבתי קולנוע, לנסוע לטיולים ובכלל להמנע מהתקהלות אפילו בבתי כנסת ובהמשך בבתי בפר ובמוסדות לימוד אחרים.
כיום כבר אין בפק שממשלת נתניהו פישלה בגדול ויש להענישה על כך ביום שני בקלפי.

ראש ארגון הבריאות העולמי של האו"ם, ד"ר טדרוס אדהנום גברייסוס, אמר ביום שישי כי קיימת סכנה מוחשית להתפשטות גלובלית של הקורונה. זה קורה דווקא לאחר שבסין דווח ביממה האחרונה כי 329 בני אדם נדבקו וזהו שיעור ההידבקות היומי הנמוך ביותר בחודש האחרון.

קודם דיווחנו:
ישראלי שחזר מאיטלה לפני ימים אחדים אותר כנושא נגיף הקורונה. הוא מאושפז בבידוד בתל השומר יחד עם הישראלי ששבו מיפן.
ישראל מצטרפת בכך רישמית למדינות העולם שבהן שוהים חולים המחלה. החולה הוא תושב מושב באזור גן רווה. גילוי עובגת הידבקותו של האיש מעוררת בהלה באזור מגוריו שכן הוא ומשפחתו היו בקשר עם מאות בני אדם.
המשבר הביא לביטולי כל קווי טיסה לאיטליה. אל על סובלת מהפסדים של מאות מיליוני שקלים והחברה צפויה לפטר לפחות אלף מ-6,000 עובדיה. גם ארקיע וסנדור במשבר.
עניין מרכזי
מבזקים
- אוי לא! למה גם צ׳ק נוריס עזב אותנו?
- נתניהו מהלך על חבל דק שעלול להוביל לכך שטראמפ יזנח לפתע את ישראל לאנחות
- טראמפ ״מתנער״ מההפצצה הישראלית של מתקן גז איראני השייך גם לקטאר
- חוסל גם שר המודיעין האיראני
- הלך לרג’אני, הלך מפקד הבסיג’ אבל הירי מאיראן לישראל נמשך ללא הפסקה
- טראמפ סימן את היעד הבא: ״לקחת את קובה״ תוך הפיכתה גרורה אמריקנית
- טראמפ תמך בכוונה הישראלית לפלוש ללבנון ומנהיגי מעצמות המערב נחרדו ודורשות להמנע מהסלמה



