דילוג לתוכן
מבזקים
יום ראשון, 13 בספטמבר 2026

צה״ל והמשטרה פתחו במבצעי התשה נגד העבריינות הבדואית בנגב

EF4D0D75-48E7-4E14-8B80-CE618494E567

ישראל נלחמת בפשיעה הגואה של הבדואים בנגב גם באמצעות מבצעי ביעור ופגיעה במקורות ההכנסה הבלתי חוקית שלהם. זו תגובה אחת מיני נוספות שיינקטו בזמן הקרוב במטרה להצר את צעדי מי שפוגעים בחיי השיגרה הן ביחידות צבאיות בנגב והן בחיי האזרחים.

הפעילות המבצעית המכונה ׳סוף עונה' להשמדת חממות סמים בשטחי האש של צה״ל בדרום נמשכת. היום נתפסו והושמדו מצבורי ענק של כטון וחצי גידולי קנאביס מהם כ-900 ק"ג סמים מוכנים להפצה.

מדובר במבצע משותף לפיקוד הדרום של צה״ל, משטרת ישראל והסיירת הירוקה שיצאו בשבוע שעבר למבצע משותף להשמדת חממות סמים בשטחי האש של צה״ל במספר מוקדים נרחב בדרום הארץ. כבר במסגרת השבוע הראשון למבצע הושמדו מעל ל-200 חממות סמים בשטחי האש.

הפעילות נערכת בשיתוף פעולה הדוק של פיקוד הדרום, משטרת ישראל והסיירת הירוקה מתוך הבנה כי שיתוף הפעולה בין הזרועות הביטחוניות במרחב הוא זה שיביא לתוצאות יעילות בשטח.

הפעילות היא חלק ממאמץ קבוע ומשותף של זרועות הביטחון במרחב למיגור הפשיעה בשטחי האש של צה״ל. המאמץ כולל מבצעים שבועיים להשמדת חממות הסמים בשטחים אלו.

בפעילות שנערכה היום בידי לוחמי ומפקדי צה״ל מטעם פיקוד הדרום, שוטרי יס"מ נגב, ימ"ר נגב, יחידת מג"ן ולוחמי מג"ב- אותרו ונתפסו כטון וחצי קנאביס מהם כ 900 ק"ג שאותרו ב 5 מתקני ייבוש מוסלקים במערות ורשתות הסוואה כשהם מוכנים להפצה.

פקד מתי צרפתי סגן מפקד יס"מ נגב אומר כי “מדובר בהמשכה של פעילות התקפית כנגד נגע הסמים המסוכנים בשילוב זרועות עם צה"ל וגורמי אכיפה נוספים. בצד זאת אנו פונים לציבור, חשוב לנו נורא שמי שמאתר גידולים כאלו יתקשר למוקד 100 ואנחנו נגיע להשמיד.
יש לזכור שצריך להזהר, לא להתקרב ולהחשף לסכנה הנשקפת מהמגדלים שבסופו של דבר הם עבריינים, ולהשאיר את הטיפול בידי המשטרה והרשויות המוסמכות״.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם