דילוג לתוכן
מבזקים

מי עלה ומי עוד לא מי הפתיע ומי אכזב

Screenshot
Screenshot

מונדיאל 2026: תמונת שלב הבתים מתבהרת – 20 נבחרות כבר הבטיחו את מקומן בשלב 32 האחרונות

מונדיאל 2026 נכנס לישורת האחרונה של שלב הבתים, ולאחר משחקי הלילה כבר הבטיחו 20 מתוך 32 הנבחרות את מקומן בשלב הנוקאאוט. המתכונת החדשה של הטורניר, הכוללת 48 נבחרות ו־12 בתים, מעניקה לראשונה גם לשמונה מהנבחרות שיסיימו במקום השלישי את הכרטיס לשלב 32 האחרונות, כך שהמתח נשמר כמעט בכל אחד מהבתים עד לרגע האחרון.

אחת ההפתעות הגדולות של הלילה נרשמה בבית ה’, כאשר אקוודור גברה 1:2 על גרמניה. למרות ההפסד, גרמניה כבר הייתה בטוחה בעלייה לשלב הבא, בעוד אקוודור השלימה הישג מרשים והבטיחה את מקומה כאחת משמונה הנבחרות בעלות המאזן הטוב ביותר מהמקום השלישי.

בבית ד’ הפסידה ארצות הברית לטורקיה 3:2 במשחק דרמטי, אך שמרה על המקום הראשון בזכות הישגיה בשני המחזורים הראשונים. אוסטרליה הסתפקה בתיקו 0:0 מול פרגוואי, תוצאה שהספיקה לה כדי להעפיל לשלב הבא.

גם בבית ו’ התקבלה תמונת עלייה ברורה. הולנד ניצחה 1:3 את תוניסיה וסיימה בראש הבית, יפן השיגה תיקו 1:1 מול שבדיה ועלתה מהמקום השני, ואילו שבדיה הבטיחה אף היא את המשך דרכה כאחת מבעלות המאזן הטוב ביותר מבין המסיימות במקום השלישי.

ברזיל המשיכה להפגין עליונות עם ניצחון 0:3 על סקוטלנד וסיימה ראשונה בבית ג’, בעוד מרוקו הרשימה עם ניצחון 2:4 על האיטי והבטיחה את המקום השני.

גם בבית א’ לא נרשמו הפתעות. מקסיקו השלימה שלב בתים מושלם לאחר ניצחון 0:3 על צ’כיה וסיימה במקום הראשון, ואילו דרום אפריקה ניצחה 0:1 את דרום קוריאה והעפילה מהמקום השני.

תוצאות משחקי הלילה

  • טורקיה – ארצות הברית 2:3
  • אוסטרליה – פרגוואי 0:0
  • אקוודור – גרמניה 1:2
  • חוף השנהב – קוראסאו 0:2
  • הולנד – תוניסיה 1:3
  • יפן – שבדיה 1:1
  • ברזיל – סקוטלנד 0:3
  • מרוקו – האיטי 2:4
  • מקסיקו – צ’כיה 0:3
  • דרום אפריקה – דרום קוריאה 0:1

המעפילות שנקבעו מהבתים שהסתיימו

בית א’

  1. מקסיקו
  2. דרום אפריקה

בית ג’

  1. ברזיל
  2. מרוקו

בית ד’

  1. ארצות הברית
  2. אוסטרליה

בית ה’

  1. גרמניה
  2. חוף השנהב

בית ו’

  1. הולנד
  2. יפן

העפילו מהמקום השלישי:

  • אקוודור
  • שבדיה

כעת נותרו עוד מספר בתים שטרם השלימו את משחקיהם, ובסיומם תיקבע רשימת 32 הנבחרות שימשיכו לשלב הנוקאאוט. ככל שהטורניר מתקדם מתברר כי הפערים בין הנבחרות מצטמצמים, והמתכונת החדשה מצליחה לייצר דרמה כמעט בכל בית עד לשניות האחרונות של שלב הבתים.

כעת יעבור המוקד לשלב שבו אין עוד אפשרות לתקן. החל משלב 32 האחרונות כל משחק יהיה משחק הדחה, וכל טעות עלולה לסיים את דרכה של אחת המועמדות לזכייה בגביע העולם.

״עניין מרכזי״
חדשות וסקופים מאז 1999.

לחיצה על לייק תביא אותך לידיעה הבאה, שכנראה לא תמצא במקום אחר. מומלץ!

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם