אחרי שקרובי המשפחה ינחתו מחו"ל תצטרכו לדאוג לסידורי האירוח, השינה והבילויים. באיזה מקומות כדאי לבקר ועל מה אסור לוותר? הנה המדריך המלא
ביקור של אורחים וקרובי משפחה מחו"ל הוא תמיד הזדמנות טובה לצאת יחד איתם לטיול. יש בישראל המון אתרי חובה תיירותיים מהשורה הראשונה, וחלקנו מפספסים אותם דווקא בגלל שהם נמצאים במרחק נגיעה ומתחת לאף. הפתרון הוא לקחת חופש מהעבודה למשך ימי הביקור ולהתחיל כבר עכשיו לתכנן.
למעשה, כבר בשנת 2014 הראה סקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמעל 62% מהישראלים מעדיפים לנפוש בארץ, לעומת 53% בלבד ב-2002. השאלה היא רק כיצד קובעים סדר עדיפויות ומה עושים על מנת להנעים את זמנם של האורחים.
האירוח מתחיל כאשר הטיסה נוחתת
האירוח מתחיל כאשר הדודים מחו"ל נוחתים בשדה התעופה בן גוריון. אפשר להחליט שמגיעים אליהם עם רכב פרטי ולחכות להם ביציאה עם בלונים ושלט, או לתאם איתם מפגש בבית, במלון או בכל מקום אחר. ההחלטה היא פונקציה של זמן פנוי וכמובן של מידת הקרבה בינינו לבין האורחים.
במידה והאורחים מגיעים לישון אצלנו בבית, צריך לבצע כמה התאמות בסלון ובחדר השינה. בבתים פרטיים אפשר לנצל את היתרונות של ספה נפתחת ולארח חלק מבני המשפחה בסלון, או להביא מזרני ספוג ומזרנים מתנפחים. מומלץ לבדוק מראש כמה אנשים מגיעים להתארח וכמה מתכננים להישאר לישון. אולי תרגישו מעט מובכים, אבל זה עדיף מאשר לגלות בשעות הקטנות של הלילה ואחרי טיסה ארוכה שפשוט אין מקום לכולם.
אירוח של בני משפחה מחו"ל כולל ביקור במסעדות, אטרקציות, פעילויות ובילויים משותפים. כל זה עולה כסף ורצוי להיערך לכך מבחינת מזומן או תשלום באשראי. ניתן לנצל את הימים שלפני הביקור בשביל להכין תקציב מסודר, להתייעץ עם בני זוג ולהחליט כמה כסף מוציאים מדי יום. השאיפה היא מצד אחד לגרום לאורחים להרגיש בבית, אך מצד שני למנוע מצב של חריגת יתר וחיובים ללא כיסוי.
בין ים המלח לירושלים ותל אביב: הסיפור הישראלי הקלאסי
כל ההכנה המוקדמת מסתיימת כאשר סוף סוף תצאו מהבית, תעלו על הרכב ותלכו לטייל. המסלול קלאסי מתחיל עם ביקור במצדה והוא כולל טיפוס על "שביל הנחש" או עלייה ברכבל, תצפית עוצרת נשימה לכל אזור ים המלח וכמובן שילוב הגבורה המיתולוגי שיראה לאורחים מחו"ל כמה אנחנו חזקים. משך המסלול כ-2 ק"מ, הוא מתאים למשפחות ולכל השנה ואין צורך ביותר מכמה שעות בשביל למצות אותו.
אחרי שהאורחים ייכנסו לאווירה הנכונה לא תהיה לכם ברירה אלא לקחת אותם לעיר העתיקה בירושלים. זו תחנת חובה בביקורו של כל תייר בארץ, בין אם הוא ישראלי, יהודי או זר. הכותל המערבי יהיה העוגן שלכם לביקור בעיר העתיקה וסביבו תוכלו לבנות מסלול שמתאים להרכב התא המשפחתי והגיל הממוצע. בנוסף, אסור לפספס את שוק מחנה יהודה ואפשר להקל לפחות על חלק מהאחריות שרובצת על כתפיכם באמצעות סיורים מודרכים. הסיורים כוללים טעימות מדוכני השוק והם ישאירו את האורחים עם טעם של עוד.
סביר להניח שבני המשפחה שלכם מחו"ל שמעו על תל אביב לא פחות מאשר על מצדה, הכותל המערבי וירושלים – ולכן זה רק מתבקש שהיא תהיה היעד הבא במסלול. מומלץ להתמקד בשדרות רוטשילד כדי לתת לאורחים להרגיש בבית, עם אווירה אירופאית וחנויות כמו בשדרה החמישית במנהטן. "העיר הלבנה" מספקת חוויה נגישה, ידידותית ונעימה לכל תייר ורק צריך להכין את בני המשפחה מראש לגבי אחוזי הלחות הצפויים.
לא מפסיקים לטייל גם בלילה
אתם היחידים שקובעים את לוח הזמנים של הטיול ואת העצירות, ההפסקות והמנוחות. אם עוד יישאר לכם כוח בשעות הערב, כדאי שתגיעו לשוק הפשפשים ולאזור כיכר השעון ביפו. זו חוויה אותנטית שאין בהרבה מקומות אחרים בארץ, בעיקר אם מביאים בחשבון את הקרבה לים התיכון ואת ההפתעות שנמצאות במרחק הליכה אחת מהשנייה. כל מה שצריך לעשות הוא לשוטט בין סמטאות העיר העתיקה ולהיכנס לארוחה טובה מול הים התיכון בנמל המחודש.
מאזור הדרום, השפלה והמרכז תמשיכו צפונה להרי הכרמל. שם תמצאו את הגנים הבהאים שמהווים מוקד משיכה ועלייה לרגל עבור תיירים מכל רחבי העולם, בגלל שילוב בין סיבות שקשורות לאסתטיקה, דת, מסורת והיסטוריה. המשיכו מהנסיעה למרגלות הכרמל עד הגנים הבהאים ואל תתעצלו להיכנס כדי לראות מקרוב את המקדש, הצמחייה הסימטרית והמדשאות המפורסמות.
צפונה מחיפה תחכה לכם ולאורחים רמת הגולן. כאן סוג האטרקציות יקבע לפי העונה שבה תבקרו, כי יש הבדל משמעותי בין הקיץ והחורף. בתקופת החורף תוכלו לבלות בצימרים ובעלייה להר החרמון, בעוד בקיץ מומלץ לקחת את המשפחה לשייט קיאקים. בין לבין, שמרו על ראש פתוח לחוויות חדשות ובררו על טיולי סוסים, טיולי ג'יפים ואולי גם לינה בשטח. זו בסופו של דבר הדרך האמיתית להכיר את נופי הארץ וחוויה שהאורחים שלכם לא ישכחו במהרה.