מבזקים

מתלבטים בין 2 משרות מעולות? כך תחליטו

הישורת האחרונה של חיפוש עבודה מביאה איתה התלבטות חדשה אבל לא פחות חשובה: איך מכריעים בין 2 משרות טובות? הנה כמה הצעות

 

תהליך ממוצע של חיפוש עבודה נמשך מספר חודשים. במהלך החודשים האלה אנחנו חווים תקוות ואכזבות, שולחים עשרות קורות חיים ומגיעים לראיונות. כמובן שגם מעקב מקרוב אחר מודעות דרושים לא תמיד מבטיח לנו הצלחה, וזה עוד לפני שמזכירים את הפגיעה בכיס ובביטחון העצמי. עם זאת, גם תהליך כזה מגיע בסופו של דבר לסיום.

 

אך מסתבר שהישורת האחרונה של תהליך החיפוש מביאה איתה התלבטות חדשה ולא פחות משמעותית – באיזה עבודה לבחור? זה קורה כאשר אנחנו מתלבטים בין 2 משרות טובות ופשוט לא יודעים על מה ללכת. אם לוקחים בחשבון שלהחלטה כזו יש השפעה דרמטית על איכות החיים והקריירה שלנו, מבינים למה מדובר בצעד גורלי.

 

כך תמפו את היתרונות והחסרונות

 

היתרון בישורת האחרונה של חיפוש עבודה הוא שאפשר למקד את ההתלבטות בשתי אופציות בלבד. מיקוד כזה עוזר למיפוי של היתרונות והחסרונות ומונע תסכול. במסגרת המיפוי, יש כמה פרמטרים שדרכם ניתן לבצע את ההשוואה.

קודם כל, מומלץ לבחון את השכר בכל מקום עבודה ולבדוק מה הוא כולל. אפשר לשאול את נציגי מחלקת משאבי אנוש, לפנות ישירות לאנשים שכבר עובדים במקום או לקבל מידע דרך אתרי האינטרנט. השכר הוא לא הדבר היחיד שקובע כמה תהיו מרוצים מהעבודה, אבל זה בהחלט פרמטר קריטי להכרעה בין החלופות שעל הפרק.

 

שנית, יש לבדוק מה דרישות התפקיד ואפשרויות הקידום. אחרי שכבר השקעתם כל כך הרבה זמן ואנרגיות בחיפוש עבודה, סביר להניח שלא תרצו לעשות זאת שוב בשנים הקרובות. בשביל לצמצם את הסיכון לזה, עליכם לברר מראש מה האופק שמבטיחים לכם. גם כאן תוכלו לבחור האם לאסוף את המידע באמצעות פניה ישירה לאנשים הרלוונטיים – או בעזרת גישוש מול קולגות.

 

מה המרחק בין מקום העבודה לבית שלכם?

 

יש גם פרמטרים טכניים שבהם ניתן להיעזר על מנת להגיע להכרעה בין שתי משרות מעולות. מומלץ לדוגמא לבדוק מה המרחק הגיאוגרפי בין המשרד לבית, כמה זמן ייקח לכם להגיע לעבודה מדי בוקר והאם המקום נגיש בתחבורה ציבורית. אפילו אם יש לכם רכב פרטי וחניה צמודה, יכול להיות שיהיו ימים שבהם תהיו תלויים ברכבת או באוטובוס. לא כדאי לגלות את זה ברגע האמת ועדיף לאסוף פרטים מראש.

 

לבסוף, לכו עם תחושת הבטן שלכם. ככל הנראה תרגישו איזה מקום מתאים לכם כבר ברגע הראשון שבו תגיעו לראיון. אם תחושת הבטן לא ברורה, בקשו לבקר שוב במשרד ועשו זאת בשעות שונות של היום. התרשמו מהאווירה הכללית, מהאנרגיות ומהאנשים וצאו גם לפינת העישון כדי לנסות לדמיין את עצמכם שם.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן