סחר בינלאומי יכול להיות אפיק רווחי גם עבור אנשים שרוצים לייצא בלי ניסיון קודם. עם זאת, חשוב להכיר את מאפייני הענף ויש כמה טיפים שיכולים להפוך את הייצוא ליעיל יותר
ישראלים רבים בוחרים כיום להשתתף בסחר בינלאומי ולייצא מוצרים או שירותים לחו"ל. המטרה של ייצוא היא כמובן להרוויח כסף, כמו גם לגלות מעורבות בענף שהולך וצומח. כמו כן, כיום אפשר לייצא את רוב המוצרים או השירותים גם בלי ניסיון קודם. התנאי היחיד במקרים כאלה הוא לבצע את הייצוא כחוק ולבדוק את התקנות של משרד המסחר והתעשייה, משרד החקלאות ולעיתים גם משרד הביטחון.
הנה למשל 3 טיפים שיהפכו סחר בינלאומי בכלל ויצוא בפרט ליעילים יותר גם עבורכם:
- בצעו בדיקת מוכנות
יצואן מתחיל חייב לבדוק שהעסק שלו מוכן לייצור כמויות גדולות תוך עמידה באיכות גבוהה ולוחות זמנים קשיחים. זה טיפ שרלוונטי כמובן לכל מהלך של צמיחה פתאומית בעסק, אך בתחום הייצוא יש לו ערך מוסף. הסיבה לכך קשורה למאפיינים של בדיקת מוכנות ליצוא ולתהליך היצוא שמושפע מסטנדרטים ותקנים בינלאומיים.
במילים אחרות, רק עסק שכבר עומד בתקנים הבינלאומיים יכול להרשות לעצמו לייצא. במידה וסחר בינלאומי דורש מאותו עסק להגדיל את כמות הייצור של הסחורות, על היצואן לוודא שזה לא יבוא על חשבון הסטנדרטים שבהם הוא נדרש לעמוד.
- הכינו תכנית שיווקית
ההיבט השיווקי של סחר בינלאומי חשוב לא פחות מהחוקי והרגולטורי. כדאי להכין תכנית שיווקית ולנצל אותה על מנת להגדיר היטב את היתרון התחרותי של המוצר או הסחורות, את הצעת הערך וכמובן את שווקי היעד שמתאימים עבורו.
כמו כן, תכנית שיווקית היא הזדמנות מעולה למפות את המתחרים העיקריים בשווקים שאליהם יוחדר המוצר. מיפוי כזה מסייע לנטרל מכשולים והוא גם מעלה את אחוזי ההצלחה של סחר בינלאומי בצורה דרמטית. לבסוף, על בסיס המיפוי בודקים מה דרכי הכניסה הנכונות לשווקים הנבחרים ומה עושים על מנת לבלוט בהם.
- אספו מודיעין עסקי
הטעות הנפוצה של יצואן מתחיל היא לחשוב שהיכרות עם הסחורות, המוצרים והשירותים שלו מספיקה על מנת לסחור ברחבי העולם. בפועל, אין תחליף למודיעין עסקי מוכוון מטרה ושוק ותמיד מומלץ לאסוף עוד אינפורמציה מבחינת רגולציה, מחירי מוצרים מתחרים, מיפוי המפיצים העיקריים, המרווחים המקובלים וכן הלאה.
מודיעין עסקי הוא כלי שמאפשר ליצואן המתחיל לצמצם סיכונים. ככל שיש ליצואן המתחיל יותר מודיעין עסקי רלוונטי, כך עולה הסיכוי שהוא יקבל החלטות נכונות. יתרה על כך, המודיעין העסקי הוא זה שמתווה את הדרך עבור היצואן המתחיל מבחינת עיצוב, אריזה ותרבות עסקית. אלו בדיוק הדברים הקטנים שיוצרים הבדל גדול בין הצלחה וכישלון – ואף יכולים לקבוע האם גם יצואן קטן ישרוד בענף תחרותי אך בעל פוטנציאל כלכלי.