אין ספק שזה היה חיסול מהסרטים, שלעומתו הריגת ראש אל קאעידה, אוסאמה בין לאדין, באפגניסטן בידי יחידת עילית אמריקנית ובפקודה ישירה של ברק אובמה, היא רק סירטון הכנה ילדותי.
מהפרטים המתבררים עתה עולה כי יעד החיסול לא הגיע מטהרן אלא מסוריה או מלבנון. הוא הוסתר במטוס מטען שנחת בשדה התעופה של בגדד באזור המרוחק מהשדה האזרחי הבינלאומי.
סולימאני ואנשיו עברו לשתי מכוניות וכשהתרחקו מאזור הנחיתה הגיעה מכת המוות. האמריקנים עשו מאמץ והצליחו למנוע קורבות ונזק בקרב גורמים שאינם קשורים ליעד החיסול. גם החלק הזה נחל הצלחה.
הירי מן האוויר היה מדוייק. כל הנוסעים במכוניות חוסלו. כלי הרכב עלו באש וסולימאני זוהה רק בשל שאריות בגדיו והטבעת על אצבעו.
המחוסל זוהה באמצעות הטבעת שענד.
סולימאני נבגד על ידי מקורביו?
האיראנים המומים והם משוכנעים שהיתה בגידה איומה שהביאה לאמריקנים את ידיעת הזהב שאיפשרה את החיסול. עדיין לא ברור אם הבגידה היתה של גורמי צבא איראניים או של גורמים שיעים בסוריה ובלבנון.
סולמאני צבר אויבים רבים ומתחרים לרוב. הוא היה מבוקש על ידי האמריקנים, הישראלים, הסעודים ובמדינות נוספות, אבל לא פחות מכך הוא היווה סכנה גדולה לגנרלים בצבא איראן. גם הנשיא לא חיבב אותו וראה בו מתירה מסוכן השואף להחליפו.
המצב לאשורו הוא שלצבא האיראני אין אינטרס לצאת למלחמה עתה אבל ברור שלא תהיה להם ברירה אלא לפעול באופן שירגיע את הרוחות. האווירה הציבורית הפנימית קשה. סולימאני היה גיבור מקומי ובעצם האיש החזק במדינה.
השאלה היא האם תהיה הידרדרות למלחמה כוללת או שהגורמים המתונים בצבא ובשלטון המקורב לנשיא המתון, יצליחו לשכנע את המנהיגים האחרים ובעיקר את העם שמלחמה עכשיו מנוגדת לאינטרס האיראני הלאומי ולכן צריך להמנע ממנה.
רמי יצהר
Rami Yitzhar
עניין מרכזי
מבזקים
- הישג ענק לקבוצה הקטארית של פריז – הגביע הנוצץ מכולם שנה שנייה ברציפות
- הצפון שוב על סף התלקחות: צה״ל נערך לירי מלבנון — והחזית הלבנונית נכנסת לשלב מסוכן חדש
- עונת הכדורסל הסדירה תמה עם הצגה אדומה מדהימה בדרבי – ים מדר השתגע, הפועל השפילה את מכבי והטירוף לקראת הפלייאוף רק התחיל
- ביקורת מרומזת של הרמטכ״ל כלפי הפוליטיזציה המואצת של הצבא והלחצים הפסולים מצד אנשי הדרג הפוליטי הפועלים מול הצבא
- דובר צהל: עד כה חוסל רק שליש מצבא חיזבאללה
- אירופה נוקטת סנקציות נגד ארגונים מתנחלים ומתכוונת להחמיר אותם דרמטית
- אפל נערכת לקרב חייה: ״עניין מרכזי״ עם כל הידוע על מהפכת ה־AI שתיחשף בימים הקרובים אשר שתשפר דרמטית את חיי משתמשי האייפון והאייפד



