הנאשם נתניהו חשף היום את הסכם הרוטציה שרקם עם בני גנץ. לטענתו הפרטים סוכמו אבל בני גנץ מתקשה להעביר אותו במחנהו בשל התנגדותו של יאיר לפיד.
ההסכם שנתניהו טוען שהסכים לו הוא רוטציה בתפקיד ראש הממשלה. הוא ראשון ובני גנץ שני כעבור שנה וחצי. החילופין יעוגנו בחקיקה ובערובות נוספות.
על אף שנתניהו מביא עימו גוש של 58 חברי כנסת ובני גנץ פחות, ללא הערבים ואולי גם הלא מרצ, החלוקה תהיה שיוויונית בין הגושים בחלוקת התיקים.
נתניהו מקבל את תיק האוצר ואיש ליכוד כיושב ראש הכנסת ואילו גנץ את תיק הביטחון ותיק החוץ.
נתניהו תקף קשות את לפיד והשתמש בביטוי ״מטורלל״ כדי לתאר את התנהלותו.
.
"יש הסכם סגור עם כחול לבן. כל הפרטים סגורים. הצעד האחרון חוץ מחתימה, אבל כל הפרטים סגורים. במסגרת מתווה האחדות עם כחול לבן אני מתחייב לפנות את כסאי בתוך שנה וחצי בספטמבר 21. ההסכם מוכן לחתימה. מה שמונע את זה כרגע זה לגלוש להשתלטות על הכנסת. זו קריאה אחרונה לאחדות. לא תוכל לקום ממשלה". נתניהו דיבר באולפן חדשות 12.
.
תגובת בני גנץ לדברי נתניהו מרמזים על כך שלא תהיה רוטציה:
יו"ר כחול לבן, ח"כ בני גנץ, מגיב לדבריו של נתניהו בחדשות 12, "מי שרוצה אחדות לא עובד עם אולטימטומים, לא משתמש בהדלפות מגמתיות ובטח שלא פוגע בדמוקרטיה ובאזרחים ומשתק את כנסת ישראל".
.
״באמצע משבר לאומי ובריאותי יושב רוה״מ בטלוויזיה ומשקר ומכפיש ללא הרף. להבדיל ממנו לא ארד לרמה הזו. איומי הסרק של נתניהו לא מרשימים אותנו, גם לא ״ההסכם בסמסים״ שלא היה ולא נברא.הציוץ של לפיד.