שופטי בג"ץ צפויים לקבל הבהרות עד לצהריים כדי שיוכלו לקבל את הכרעתם בעתירות נגד כהונה נוספת של נתניהו ונגד ממשלת הרוטציה וההסכם הקואליציוני.
ביבי ניצל את זמן המסך אמש כדי לומר לשופטים מפורשות כי אל להם לשנות באשליות. לא הם יקבעו מי ינהל את המדינה.
נתניהו אמר: "בדמוקרטיה מי שמקבל את הרוב הוא מוביל את העם", אמר נתניהו. "נבחרתי ברוב קולות, יש רוב עצום בעם שרוצה שאוביל את הממשלה שאנו עמלים להקים אותה. לא מן הראוי שגורם כלשהו, לא פקידות ולא שופטים בבית המשפט, יתערבו בדבר הבסיסי הזה של הדמוקרטיה".
.
נתניהו דרש: "חשוב להוציא את הממשלה הזאת לפועל מיד. אנו עוד לא יודעים מה צפוי לנו, ואנחנו יודעים שניתקל עוד בהרבה קשיים ואתגרים. ההסכם עם כחול לבן נבנה בקפידה ובזהירות רבה מאוד, ולערער אותו על-ידי משיכת חלקים יכול לערער אותו. אם תהיה התערבות – זה מגדיל את הסיכוי שניגרר לבחירות בפעם הרביעית, דבר שיהיה אסון למדינת ישראל. אני מקווה שבג"ץ לא יעשה את זה".
.
עניין מרכזי