מבזקים

ילדים זו שמחה! איך תתמודדו עם לחץ נפשי טוב יותר כהורים?

בשיתוף פרמה גורי

אומרים שילדים זה שמחה, אבל לא תמיד מדברים על האתגרים והקשיים שמציבה ההורות. מרגע שהילד נולד ולמשך כל החיים ההורות היא תפקיד מורכב וכעת, בתקופת הקורונה, הורים רבים חווים בעוצמה גבוהה יותר את הלחץ הנפשי הכרוך בגידול ילדים.

האינטראקציה הייחודית הזמנית בזמן הסגר או השהייה בבידוד, החזרה לשגרה שונה מהרגיל בה יש להיות קשובים להנחיות ולמצוא עבור הילדים את האיזון הנכון במסגרת החינוכית, חוגים, מפגש עם חברים, עשויים להעלות באופן משמעותי את רמת הסטרס הן של הילדים והן של ההורים.
כיצד אפשר להתמודד עם הסיטואציות המורכבות ולהפחית את המתח שנלווה זמנית לאורח החיים הנוכחי?

 

לתכנן מראש עד הפרט האחרון

 

מצב של אי וודאות יכול לגרום לסטרס ולכן, כדאי מראש לתכנן עבורכם ועבור הילדים מערכת שעות שבועית בה תציינו את שגרת היום החדשה ורשימה של מה אסור לשכוח לפני היציאה מהבית או החזרה הביתה – מסיכות, אלכו ג'ל, כפפות, לאפסן בגדים מלוכלכים בכניסה לבית, לחטא את מה שצריך בחזרה, להדפיס ולמלא הצהרת בריאות מדי בוקר. לרוב שמירה על השגרה ככל שניתן עוזרת להישאר בפוקוס וכן בהסחת דעת מהמצב במיוחד אם הוא מלחיץ ומוקצן.

 

זמן ביחד וזמן לחוד

 

מרגישים לחץ נפשי מהדינאמיקה בבית? נסו למצוא זמן לעצמכם ולילדים לחוד וביחד. חשוב מאוד שיהיה לכם גם זמן משלכם להירגע אפילו אם פירוש הדבר הוא להתבודד מעט בחדר עם סידרת טלוויזיה. בזמן השהות עם הילדים חשבו על פעילויות שיגרמו להם להתנהג בדרך הנעימה ביותר ויסבו להם הנאה בין אם משחק שהם אוהבים או שהייה באמבטיה. מצאו את הדרך להרגיע אותם כדי שגם אתם תהיו רגועים. קיימות טכניקות הרגעה והרפיה שמתאימות לכל המשפחה כמו יוגה, דמיון מודרך ובמיוחד תרגילי נשימה.

 

חשיבות ההתאווררות

 

נסו לצאת החוצה כאשר ניתן תוך שמירה על ההנחיות לריחוק פיזי בעת הצורך. מי שיש מרפסת או גינה יוכל למצוא פעילויות באזורים אלה ואחרים יוכלו לצאת לגינה או אפילו סיבוב התרעננות ברחוב. יציאה החוצה מסייעת לילדים לפרוק אנרגיות ולהורים להירגע ולהתאוורר.

 

נלחצים מהחדשות?

 

זהו איזה טיפוס אתם: יש מי שצריכת חדשות ועדכונים מהמדיה החברתית עוזרת להם להישאר עם יד על הדופק ולשלוט במצב בעוד אחרים נלחצים מהפרשנויות ומהאייטמים במדיה. התרחקו ככל שניתן מעדכונים וחפשו את הדרך המתווכת הטובה עבורכם לדעת מה קורה בלי הפרשנויות המלחיצות בין אם אתם אוהבים עדכונים או לא.  חשבו גם איזה מידע לספר לילדים ואיזה מידע אינו חיוני עבורם כי אין סיבה להלחיץ אותם לשווא במיוחד אם מדובר רק בספקולציות ולא במידע עובדתי.

 

תמיכה מהסביבה

 

חפשו תמיכה מהסביבה כדי לשלוט ברמת הסטרס הזמנית. בין אם מהפרטנר, משפחה מורחבת, שכנים או חברים. יש קבוצות תמיכה להורים גם בתקופת הקורונה ולעיתים טוב לדבר על המצוקה ולחלוק חוויות אישיות מסייע בשמירה על השקט הנפשי וכן בלמידה מניסיונם של הורים אחרים בהתמודדות עם הסיטואציה.

בדקו את כל האמצעים לרגיעה בעת הקורונה עבורכם ועבור ילדיכם מתמציות פרחי באך ועד פעילות גופנית. היכנסו לעצות נוספות איך להירגע במצבי לחץ באתר פרמה גורי.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן