הטרנד החדש בימי הקורונה הוא השתתפות בהפגנות. בעידן שבו ההתקהלות אסורה, בתי הקולנוע סגורים, השולחנות במסעדות מבודדים, האיצטדיונים נעולים והדרייב אין לא מעניין אף אחד נשארו לישראלים שתי זירות פעילות: חופי הרחצה והכיכרות או הגשרים. שם אפשר עוד להתחכך מרחוק, לפגוש אנשים שלא מכירים, לחוות קירבה אנושית ולחוש חלק מן העדר. אחרי הכל, זו תכונה אנושית בסיסית.
וכך אנו מתבשרים חדשות לבקרים על הפגנות סרק מטופשות המסוקרות בהרחבה בהיעדר חדשות אחרות. מי מפגין? נגד מה בדיוק? היש לכך הצדקה? זה לגמרי לא חשוב העיקר שאפשר להראות פריים מצופף ועמוס אנשים שכועסים על משהו.
וכך עוד לפני שהתבררו העובדות כבר מפגינים נגד אונס שאף אחד עוד לא מבין מה היה שם, הורים חוסמים צירי תנועה בתל אביב נגד פעוטון ברמלה ובחיפה, וביבי – הוא חוטף את המנה הקבועה שלו מול הבית. השבוע, בהיעדר מניע אחר נשלפו גם הצוללות כמניע קלוש מהבויידעם להפגנונת בתל אביב.
המצטופפים בעם.
בקיצור, הכל חארטה. הנה הדיווח משטרתי הרישמי על אירועי בלפור במוצאי שבת.
*דוברות המשטרה (ירושלים):*
היערכות המשטרה למחאות בירושלים
משטרת ישראל פעלה לאורך המחאה שהתקיימה במשך מספר שעות, על מנת לאבטח ולאפשר את קיומה בכיכר פריז, זאת לאחר שחלק מהמפגינים קיימו תהלוכה בניגוד לחוק תוך חסימה של צירי תנועה ושיבוש שגרת החיים בעיר. המשטרה פעלה על מנת להסית את המפגינים מצירי התנועה הראשיים בכדי לצמצם ככל הניתן את הפגיעה בתושבים.
בתוך כך, זיהו ומנעו השוטרים מספר ניסיונות של מפגינים לצאת לתהלוכות נוספות בניגוד לחוק.
לאחר מספר הכרזות של המשטרה להפסיק את השימוש בכלי הרעש בהתאם לפסיקת בגצ ולאחר מכן הכרזה על סיום המחאה, חלק מהמפגינים בחרו לגדף ולקרוא קריאות נאצה כלפי כוחות המשטרה, החריפו את הרעש, והפרו את הסדר הציבורי תוך סירוב להתפזר באופן עצמאי.
כוחות המשטרה פיזרו את מפרי הסדר, פינו את הצומת ופתחו אותו לתנועה.
המשטרה עיכבה / עצרה לאורך המחאה 30 חשודים, בחשד לעבירות הפרת סדר ותקיפת שוטר.
3 שוטרים נפצעו במהלך המחאה.
צילום: דוברות המשטרה.
.
חכו חכו. ויש עוד:
ממשטרת ישראל נמסר:
מבדיקה ראשונית שנערכה עם הקצין, לטענתו הותקף. יחד עם זאת האירוע הספציפי ייבדק ויתוחקר.
בהתייחס לאירוע המחאה הערב, למרות המאמצים והמשאבים הרבים שהמשטרה משקיעה להבטיח מחאה בטוחה וחופש ביטוי לכל, ניכר כי קבוצות שונות בחרו היום בדרך של פרובוקציה, לרבות אלימות פיזית ומילולית כנגד שוטרים שתפקידם לשמור על הבטחון והסדר גם של המוחים עצמם.
משטרת ישראל מובילה בתקופה מורכבת זו מדיניות ברורה של חופש הביטוי והמחאה לכל, ומותחת את כוחותיה ואמצעיה במאמץ מיוחד בהתייחס להיקף משמעותי של משימות שנוספו לה לנוכח מצב החירום המיוחד.
.
רמי יצהר
Rami Yitzhar
עניין מרכזי