משבר הקורונה הביא לכך שעסקים רבים נאלצו לשנות את נקודת מבטם על הצורך בעבודה מרוחקת ולאמץ כלי ניהול מבוססי ידע ארגוני על מנת לצלוח את השינוי.
אם בעבר הלא רחוק כלי ה – BI שימשו כערוץ חד כיווני להפקת דוחות וצפייה בנתונים, הרי שהיום המצב שונה. כלי ה – BI הפכו לאינטראקטיביים וקל יותר מתמיד לשתף באמצעותם מידע, לחקור את בסיס הנתונים ולהגיע לתובנות מפתיעות בעלות השפעה על הביצועים העסקיים.
מהו ההבדל בין מערכות ה – BI "מהדור הישן" למערכות "הדור החדש"? וכיצד ניתן לשפר ביצועים בצל משבר הקורונה עם מערכות BI? כל התשובות כאן במאמר.
ההבדל בין מערכות ה – BI "מהדור הישן" למערכות ה – BI "מהדור החדש".
כלי BI רבים בנויים על תחקור באמצעות שאילתות מובנות מראש. כלומר המשתמש מקבל תשובות ספציפיות על שאלות עסקיות אך לא נחשף לגורמים שהשפיעו על התשובה לשאלה. לדוגמה: מנהל המכירות מתחקר ביצועים של סניף ברבעון מסוים: בפלט ה – BI "מהדור הישן" הוא יקבל את היקף המכירות עבור כל איש מכירות. האם יש באפשרותו להגיע למסקנות בנוגע לשיפור ביצועי המכירה בעקבות המידע? לא בהכרח, שכן המערכת אינה חושפת אותו למידע נוסף שעשוי היה להשפיע על התוצאות הסופיות. מהו אותו מידע נוסף? היקף המשמרות של אנשי המכירות וההבדלים ביניהם, היקף החיסורים לתקופה, אחוז ההצלחה בסגמנט מכירה מסוים ואפילו אחוז ההצלחה בעקבות מסע פרסום. על מנת לאתר את המידע הנוסף על המנהל לגשת למערכות אחרות, ללהטט בין ה – ERP ל – CRM, להפיק דוחות נוספים, להריץ תרשימי זרימה, להעביר את המידע לטבלאות ולהקצות משאבים נוספים לפעולה שבין כה וכה צריכה ויכולה להתבצע באופן אוטומטי על ידי המערכת. בשנים האחרונות חברות BI השקיעו משאבים בפיתוח כלי בינה מלאכותית אינטראקטיביים המשלבים בין יכולת המכונה להתמודד עם היקפים נרחבים של מידע ובין החוכמה האנושית, שסקרנית להבין מגמות ולהגיע לתובנות עסקיות. מערכות הדור החדש מאופיינות במספר פיתוחים, שבימים אלו, ימי משבר הקורונה, הופכות למשמעותיות מתמיד.
Self Service
משתמשים שמעוניינים לבחון שאלות עסקיות שונות יוכלו לעשות זאת באופן חופשי לחלוטין ללא כל תלות בצוותי פיתוח ובבנייה של שאילתות נוספות במסד הנתונים. שכן התחקור נעשה באמצעות דשבורד שמבוסס על מודל המותאם למאפייני הארגון. אם להתייחס לדוגמה מהפסקה הקודמת, הרי שמנהל המכירות יוכל כעת לשאול שאלות נוספות מכיוונים שונים והמערכת תציג אירועים נוספים, הקשורים למהות השאלה. כמו למשל: הצגה של פריטים או סגמנטים שאנשי המכירות לא הצליחו למכור. המידע הנוסף הוא זה שמאפשר להגיע לתובנות עסקיות חדשות ולהשפיע על תהליך קבלת ההחלטות.
BI על ענן
ביצועי המערכת, מהירות התגובה והיכולת להתמודד עם היקפים הולכים וגדלים של מידע הם הבסיס לכלי ה – BI מהדור החדש, המבוססים על שרתי הענן. הענן מחבר את המידע לארגון ואת הארגון למידע מכל מקום בעולם, בכל נקודת זמן כל עוד יש חיבור רשתי. הכניסה לענן מוצפנת באמצעות סיסמה והגיבויים נעשים באופן שוטף יחד עם עדכוני הגרסה. כל אלא מאפשרים גם לארגון בסדר גודל בינוני לשלב את מערכת ה BI כשכבת מידע נוספת הכורה נתונים ממערכות פנים וחוץ ארגוניות ומנגישה אותו בהתאם לעולם התוכן המקצועי של המשתמש.
ויזואליזציה
מסר חזותי נקלט פי 80 ממסר מילולי ולכלי הוויזואליזציה של מערכות ה – BI החדישות יש תפקיד משמעותי בהנגשת המידע ובעבודה השוטפת עם המערכת. אחד מהכלים המועילים ביותר שכבר נמצא בשימוש בקרב 1500 ארגונים ישראליים הוא כלי ה – Story – תוסף drag & drop המאפשר לצלם מסכים מתוך המערכת, להוסיף תמונות, סמלילים, אפקטים, טבלאות, גרפים, תרשימי זרימה, הדגשות, טקסט חופשי, עדכון נקודות ציון על פני ציר הזמן ויצירת מצגות אינטראקטיביות בזמן אמת, הניתנות לשיתוף בכל פלטפורמת וידאו ומשמשות כבסיס לעבודה ולפגישות העסקיות.