ההפגנות נגד נתניהו מתחדשות והערב הן צפויות לקבל חיזוק משמעותי כשעצמאים ובעלי עסקים קטנים ומפעילי חנויות רחוב יגיעו לכיכר העירייה בדרישה לפתוח חנויות ועסקים בכפוף לתו הסגול. הטענה המרכזית היא שככה אי אפשר להמשיך מבחינה כלכלית.
ואכן לפי נתונים רשמיים כמעט מיליון ישראלים רשומים כמובטלים, בהם יותר מ-625 אלף מצויים בחל״ת. בישראל אמנם ישנה נסיגה במספר הנדבקים, החולים והמתים היומיים אבל לכל ברור כי חזרה מהירה מדי תניב במהירות גם תחלואה ומוות נורא.
בעולם המצב אכן מחמיר ובאירופה נרשמים שיאי הידבקות ומיתה בלתי מוכרים מתחילת התפשטות הנגיף. אירופה כבר אדומה כמעט כולה. יוון, שאליה הישראלים נוסעים נסגרת גם היא והופכת אדומה בדיוק כמו בולגריה, שם ממילא כבר מזג האוויר אינו מתאים לטיולים.
בחזרה אלינו ולהפגנת הערב: בארגון לה״ב אומרים:
"ציבור העצמאים לא יכול להמשיך להתמודד עם הסגירה והנזקים הכלכליים הכבדים. מדוע לא מאפשרים לפתוח את העסקים בערים הירוקות? יש ערים עם שיעורי תחלואה של פחות מ־1%, וגם בהן חנויות הרחוב והעסקים סגורים לקבלת קהל".
.
״כ־54 אלף חנויות רחוב סגורות בשל המגבלות. מדובר בחנויות במגוון תחומים, כמו אופנה, הנעלה, צעצועים, מכשירי כתיבה, מספרות, משרדי תיווך ועוד. מדוע הם לא יכולים לקבל קהל על פי המגבלות?"
.
"המדינה גם חייבת להעניק סיוע מקיף לעסקים שנסגרו". לדברי ראשי העצמאים המאבק המשותף שיתחיל הערב בכיכר רבין הוא רק ההתחלה. העצמאים ביחד יוצרים אגרוף אחד למען אותה מטרה", אמר תומר מור, ממייסדי "מסעדנים חזקים ביחד". .
"אנחנו דורשים לאפשר מיד הושבה של לקוחות בשולחנות שיוצבו בשטחים פתוחים במרחק של שני מטר ביניהם ותוך שמירת כל ההנחיות. אין היגיון בהמשך האיסור להושיב לקוחות. מתן האפשרות למכירה בטייק אוויי החזירה לפעילות כ־3,000 עסקים, אבל כ־3,000 עסקים נוספים עדיין סגורים".
.
האבטלה הולכת ומתרחבת. נכון לאתמול בבוקר רשומים בשירות התעסוקה 973,881 דורשי עבודה, מהם 625,803 בחל"ת.
.
עניין מרכזי