מבזקים

חיסון של ״פייזר״? לא כל כך מהר

חיסון פייזר? לא כל כך מהר

דיווחים של נסיינים שעליהם נערכו ניסויי החיסון של פייזר הטוענים כי נדהמו לשמוע על הצלחה כיוון שהם עצמם סבלו מתופעות לוואי חמורות כתוצאה מנטילת החיסון. בין היתר סבלו מכאבי ראש נוראיים, חוסר יכולת לתפקד, סחרחורות ועוד.

גורמים כלכליים אומרים שבינתיים כל הסיפור הוא בסך הכל סיבוב על הראש של המשקיעים בבורסה.

.

בינתיים שוחח ביממה האחרונה נתניהו פעמיים עם מנכ״ל החברה בניסיון להשיג רכישה מוקדמת של התרופה לכשתופץ.

.

שר הבריאות אדלשטיין ציין את המאמצים שמשקיעה ישראל כדי לזכות בנתח החיסונים והראשון אם וכאשר אלה יאושרו לשימוש בידי מינהל התרופות האמריקני שנחשב לאורים ותומים בתחום אישור תרופות לשימוש נרחב ובטוח. עם זאת, שר הבריאות מדגיש כי נסתובב עם מסכיות ותחת הגבלות לא קלות למשך שנה נוספת לפחות. כבר עתה ברור כי גם אם יימצא חיסון סביר ביעילותו הרי שתהליך חיסונם של מיליארדי בני אדם ייקח שנים רבות.

.

החיסון של פייזר, אפילו אם יאושר הוא תרופה יקרה וקשה להעברה כיוון שהיא חייבת להימצא כל העת בהקפאה עמוקה של 80 מעלות צלסיוז מתחת לאפס.

היום כבר הגיע מספר ההרוגים מקורונה בישראל ל-2,700.

.

בינתיים אושרה בכנסת בקריאה ראשונה האפשרות לפתוח בתי מלון באילת ובים המלח ואולם בפועל ייקח עוד זמן עד שניתן יהיה לבדוק את היורדים לעיר הדרומית באופן שלא יסכן המונים ולא יביא לחידוש התפשטות המגיפה במימדים נרחבים.

.
עניין מרכזי

בשורה מ״עניין מרכזי״: הורידו חינם את האפליקציה שלנו בגוגל פליי לאנדרואיד ‏https://play.google.com/store/apps/details?id=com.centralnilinterest

 

https://www.youtube.com/channel/UC6U28cOAxZQSBHb2uMIgbeA

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן