מבזקים

התעשיינים הקימו מערך הגנת סייבר

זוהתה תקיפת סייבר על שרתי אוניברסיטת בן גוריון. התקיפה זוהתה על פי נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ', במהלך בדיקות שגרתיות שבוצעו. התוקפים לא אותרו והנזקים האמיתיים כתוצאה מהתקיפה לא ידועים.

.

אוניברסיטת בן גוריון, כמו מוסדות אקדמיים בארץ ובעולם, הם יעדים איכותיים לתוקפים, בעיקר לתוקפים המנסים לשים את ידם על טכנולוגיות חדשניות וידע. תוקפים כאלו יכולים להיות מדינות, דוגמת איראן וסין או ארגוני פשע וטרור.

.

האיום על האוניברסיטאות הוא איום ממשי, ובארץ ובעולם התגלו תקיפות רבות מאד משך השנים האחרונות.

בעקבות התקיפה האחרונה על אוניברסיטת בן גוריון, החליט מערך הסייבר הלאומי לנקוט בגישה פרו-אקטיבית, ולפני מספר ימים שלח ראש מערך הסייבר, מר יגאל אונא, מכתב לוועד ראשי האוניברסיטאות.

.

במכתבו כותב אונא: "מרחב הסייבר הישראלי נתון כל העת לאיומים ולמתקפות סייבר. מגפת הקורונה והתעצמות פעילותם של גורמים מדינתיים וגורמי פשיעה הובילה להתגברות איומי הסייבר על מדינת ישראל ולעלייה בכמות המתקפות. הגנת הסייבר הינה מרכיב הכרחי ונחוץ בפעילותו של כל ארגון הנשען על יכולות תקשוביות ודיגיטליות, לשמירת רציפותו התפקודית ולהגנה על נכסיו".

.

אונא מדגיש כי, המוסדות האקדמיים נמצאים תחת איומי סייבר, והם עומדים תחת תרחיש סביר של פגיעה ממשית במערכות התפעוליות שלהם, עד כדי השבתת פעילותם ונזקים אחרים לנכסי הידע והמוניטין שלהם.

זאת ועוד, מדגיש המכתב כי לא רק נכסי הידע של המוסדות האקדמיים בסיכון אלא שהם מהווים סיכון גם לגופים נוספים, איתם הם עובדים ולמענם הם מייצרים מחקרים, דוגמת משרדי ממשלה ומערכת גופי הביטחון.  

.

במכתבו של אונא, הוא מציין ש"על מנת להמשיך ולקיים את תפקודו של המגזר האקדמי ולוודא מניעה של כל תרחיש המסכן פעילות חשובה זו, יש לבצע היערכות מתאימה לתמיכת מאמץ ההגנה בסייבר בהיבטי משאבים, הון אנושי ותהליכים, שיבטיחו העלאת חוסן והקמת יכולות לאיתור מוקדם, מניעה, הכלה והתאוששות".

.

אונא הציע שמערך הסייבר הלאומי יסייע ויכווין מקצועית תהליכי שיפור ופיתוח יכולות נדרשות, מתוך ראיה לאומית, וקרא לקיומו של מפגש חירום עם ראשי האוניברסיטאות, כחלק מהערכות כוללת לצמצום הסיכונים מתקיפות סייבר.

.

תזמון מכתבו של אונא לוועד ראשי האוניברסיטאות תמוה, שכן תקיפת הסייבר על אוניברסיטת בן גוריון אינה הראשונה שבהן, כמו גם האיום הסייבר על נכסי הידע הקיימים באוניברסיטאות, שאינו חדש. זאת ועוד, לאחרונה נשמעות ביקורות פומביות רבות על התנהלותו של מערך הסייבר וחוסר מעורבותו המספקת בהגנה מפני תקיפות סייבר.

.

אף יותר מכך, התאחדות התעשיינים החליטה לאחרונה להקים מערך סייבר משלה, כגוף מקביל למערך הסייבר הלאומי, מתוך ההבנה כי מערך הסייבר הלאומי לא מספק להתאחדות את הנדרש לה בתחום. בראש הגוף המקביל של התאחדות התעשיינים עומד, רפאל פרנקו, מי שהיה עד לאחרונה סגן ראש מערך הסייבר הלאומי.

.

האוניברסיטאות יחד עם משרד החינוך, חייבים להבין שנכסי הידע שלהן תחת איום ממשי, והן חייבות לפעול להפחתתו, תוך הקצאת משאבים של משרד החינוך והאוניברסיטאות לנושא (מערך הסייבר הלאומי אינה רשות המתקצבת כל פעילות אלא גוף מנחה בלבד).

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן