מבזקים

ניתוח קטרקט בלייזר לעומת הגישות הקלאסיות

ניתוח קטרקט מתבצע באמצעות טכנולוגיית לייזר מתוך מטרה לספק רמת דיוק חדשה בשלבים ספציפיים בניתוחים אלו, שבאופן מסורתי בוצעו באופן ידני.

הדיוק בכל אחד משלבי הניתוח, כשהוא מבוצע באמצעות לייזר, מאפשר הפחתת סיכונים מסוימים ושיפור תוצאות הראייה.

חיתוך הקרנית

השלב הראשון של ניתוח קטרקט הוא ביצוע חתך בקרנית. בגישה קונבנציונלית, המנתח משתמש במכשיר כף יד עם להב מתכת על מנת ליצור חתך באזור בו הקרנית מתחברת לסקלרה. חתך זה מאפשר למנתח גישה לחלק הפנימי של העין להתפרק ולהסיר את הקטרקט, שהוא ענן על העדשה הטבעית של העין שנמצאת ממש מאחורי האישון.

בשלב הבא מוחדרת ומושתלת עדשה תוך עינית במטרה להחליף את העדשה הטבעית המעוננת. חתך הקרנית מתבצע בגישה מיוחדת לאיטום לאחר סיום ניתוח קטרקט, ללא כל צורך בתפרים. בניתוח קטרקט בלייזר המנתח יוצר תוכנית כירורגית מדויקת לחתך הקרנית עם תמונה תל ממדית מתוחכמת של העין שנקראת טומוגרפיה קוהרנטית אופטית.

מטרת ניתוח קטרקט

מטרת ניתוח קטרקט היא ליצור חתך עם מיקום, עומק ואורך פרטניים בכל המישורים, ומכשיר לייזר מאפשר ביצוע מדויק של ההליך.

הדיוק חשוב גם להגברת הסבירות שהחתך ייאטם באופן עצמי בסוף ההליך, מה שמפחית את הסיכון לזיהום.

קפסולוטומיה

העדשה הטבעית של העין מוקפת בקפסולה דקה וצלולה מאוד. במהלך ניתוח קטרקט, החלק הקדמי של הקפסולה מוסר בשלב שנקרא קפסולוטומיה קדמית. שיטה זו מאפשרת למנתח גישה ישירה לעדשה המעוננת.

חשוב מאוד ששאר קפסולת העדשה שנותרת שלמה בעין לא תיפגע במהל ניתוח קטרקט, משום שהיא חייבת להחזיק את שתל העדשה המלאכותית במקום למשך כל חיי המטופל. בניתוח קטרקט מסורתי, המנתח יוצר פתח בכמוסה באמצעות מחט קטנה ואז משתמש בה או במלקחיים על מנת לקרוע את הקפסולה באופן מעגלי.

הדיוק שאפשר להשיג עם ניתוח קטרקט בלייזר

במהלך ניתוח קטרקט בלייזר, הקפסולוטומיה הקדמית מתבצעת בלייזר מהסוג שמשמש לניתוח תיקון ראייה LASIK. מחקרים הראו שלקפסולוטומיות שמתבצעות באמצעות לייזר יש דיוק ושחזור גדולים יותר.

מחקרים הראו גם שכמוסות לייזר מאפשרות לרכז יותר טוב את העדשה התוך עינית, והמיקום הוא גורם משמעותי בקביעת תוצאות הראייה הסופיות. לאחר קפסולוטומיה, למנתח יש גישה להסרת העדשה. במהלך ניתוח קטרקט מסורתי, המנתח מכניס לחתך מכשיר שמפרק את הקטרקט.

הלייזר מרכך את הקטרקט כשהוא מפרק אותו

באמצעות פירוק הקטרקט לפיסות קטנות ורכות, יש צורך בפחות אנרגיה כדי להסיר את הקטרקט, כך שיהיה פחות סיכוי לצרוב ולעוות את החתך. ניתוח קטרקט בלייזר עשוי גם להפחית את הסיכון לשבירת כמוסה שעלולה לגרום לבעיות ראייה לאחר הניתוח.

קפסולת העדשה דקה ביותר וחשוב שהחלק שנשאר בעין לאחר ניתוח קטרקט לא יינזק, כך שהיא תוכל להחזיק את העדשה המלאכותית במצב הנכון לראייה ברורה שאינה מעוותת.

לפרטים ומידע נוסף אודות ניתוח קטרקט, צרו קשר עם ד"ר ירון פינקלמן ונשמח לסייע ולענות לכם על כל שאלה.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן