זה היה צפוי ברור וידוע מראש. השמאל תמיד מחרב במו ידיו והורס כל חלקה טובה במסווה צדקנות חברתית. הפעם חשבנו שזה ייקח עוד קצת זמן אבל ניצן הורוביץ התחיל לקדוח את החור בספינה שהוא משייט בה. וכשמרצ מתחילה לקדוח – זה בדרך כלל נגמר רע מאוד.
וזה בא כשממול דודי אמסלם הגברבר האלים מילולית של ביבי אומר היום בערוץ ימני: "נגמרו הקלמנטינות, כשנחזור לשלטון נרמוס את השמאל עד הסוף".
במרצ תמיד מוצאים תירוץ לשבור את הכלים. מאז יוסי שריד שנטש נגד משולם נהרי מרצ בריסוק אברים. הפעם המפלגה ניצחה, נכנסה לקואליציה, מחזיקה עמדות מפתח אבל מייד הורסת הכל. העילה היא תקציב הבריאות ולקראת הדיון על אישור התקציב בממשלה, התייצב ראש מרצ ניצן הורוביץ וקונן: "מערכת הבריאות חנוקה", הכריז, "כשאני רואה חולים בבתי החולים לבריאות הנפש ישנים על הרצפה זה מזעזע אותי".
שר הבריאות הוסיף: "המחלקות הפנימיות מפוצצות, התורים במיונים. אין דבר שחשוב יותר למדינה מתקציב לבריאות, ושר האוצר וראש הממשלה צריכים להבין את זה".
בנוגע להטלת הגבלות גם אם הנגיף ימשיך להתפשט בעתיד הודיע: "המדיניות שלי היא מדיניות מאוזנת – לוקחים מצד אחד את הקורונה ולא מתעלמים ממנה. מצד שני יש את הפרנסה, הלימודים, העבודה. לא רוצה לעשות סגר ואמנע בכל מחיר מלעשות סגר. היו לו השלכות נוראיות. המדיניות שלנו – הכל פתוח, לצד הגבלות".
עניין מרכזי