מבזקים

15 טעויות נפוצות בבניית אתרים שכדאי להימנע מהן

בניית אתרים היא ללא ספק אחד השירותים הנפוצים והחשוב ביותר בעולם הדיגיטל ובעולם הפרסום בכלל. כל בעל עסק הרוצה לקדם את עצמו באינטרנט, להגדיל את החשיפה למותג, לייצר לעצמו מוניטין חיובי ולהגדיל את כמות המכירות על ידי הבאת לקוחות חדשים מהאינטרנט יצטרך בסופו של דבר אתר אינטרנט מקצועי לעסק. בשונה מבלוגים או אתרים חובבניים – אתר לעסק צריך להיות מקצועי, איכותי, עם חוויית משתמש ברמה הגבוהה ביותר, מאופיין בתכנון מקדים קפדני ומקצועי ובנוי בצורה הנכונה להוביל את הגולשים במשפך השיווקי שלכם. בכתבה זו פרטנו כ-15 טעויות נפוצות בניית אתרים. כמובן שיש עוד עשרות טעויות נפוצות שניתן לבצע בבניית אתר אולם אלה בין המרכזיות שבהן וחשוב להימנע מהן.

#1 – לא להתאים את האתר למובייל כבר מיומו הראשון:

בעבר החשיבות לכך שהאתר יהיה מותאם לגלישה דרך הטלפון הייתה נמוכה עד לא קיימת. ככל שעברו השנים ויותר אנשים החלו לגלוש באמצעות הסמארטפונים ופחות דרך המחשב המסורתי, כך החלה גוגל לפעול לטובת העלאת החשיבות של התאמת האתר לגלישה במובייל ודאגה להציב את זה כפרמטר חשוב באלגוריתם שלה לדירוג אתרים במנועי החיפוש. כיום אתר שאינו מותאם למובייל קרוב לוודאי גם לא יהיה מקודם בתוצאות הראשונות של גוגל. יתרה מכך – גם ללא קשר לקידום האורגני – אם גולש נכנס לאתר שלכם והמסך נחתך לו באמצע, הוא אינו יכול לבצע פעולות או לקרוא תוכן באתר – מן הסתם שהוא יהיה פחות נלהב להמשיך ולגלוש באתר שלכם. לכן גם סביר להניח שהוא יצא מהר מהאתר. מלבד העובדה שתפסיד את הלקוח הרי שזה גם יפגע במדדים נוספים המשפיעים על הדירוג האורגני של האתר כמו זמן שהייה ממוצע, אחוז נטישה וכו'.

במילים אחרות – דאגו שהאתר שלכם יהיה מותאם למובייל כבר מיומו הראשון. אם יש לכם אתר ותיק שאינם מותאם – שלמו לחברת בניית האתרים שתבצע את ההתאמות של האתר על כל חלקיו.

#2 – לא ליצור גיבוי אוטומטי:

אין דבר יותר מייאש מאשר לעבוד על משהו כמה שעות, לא להספיק לשמור אותו ואז פתאום יש הפסקת חשמל והכול נמחק וצריך להתחיל מחדש נכון? אז אתר אינטרנט לא מגובה יכול להיות משהו של כמה שבועות או חודשים שעבדתם עליו וייאבד כי לא יצרתם לו גיבוי. אם האתר שלכם אינו מגובה דרך קבע בשרת האחסון שלכם, צרו קשר עם חברת האחסון שלכם (או חברת קידום האתרים המתחזקת את האתר והאחסון שלכם) ובקשו ממנה לדאוג לכם לגיבוי אוטומטי של האתר. הכוונה היא שהאתר שלכם ייצור באופן אוטומטי קובץ גיבוי לאתר אחת לתקופה מסוימת שתגדירו (נניח פעם ביום, פעם בשבוע, פעם בחודש…) ובמידה והאתר קורס, נפרץ או טעות אנוש גרמה למחיקתו או לנזק במבנה של האתר או משהו – ניתן יהיה לשחזר את הגיבוי האחרון של האתר ולמזער את הנזקים. ככל שהאתר גדול ופעיל יותר כך מומלצת לגבות אותו לעתים קרובות יותר. אתר ממוצע טוב שיגובה אחת לשבוע לפחות.

#3 – לא משתמשים בכלי אנליטיקס:

איסוף נתונים על האתר והגולשים שלכם הוא חלק בלתי נפרד מעבודת השיווק שלכם ובכלל זו הדרך שלכם לאסוף מידע אודות האתר והגולשים שלכם, שיאפשרו לכם לשפר את האתר לטובת קהל הגולשים ולקבל תמונת מצב לכמה השיפורים שאתם מבצעים באמת משפיעים לטובה. איסוף מידע באמצעות כלים כמו גוגל אנליטיקס, גוגל סירץ' קונסול וכן כלים אחרים – יעזרו לכם לגלות אילו עמודים יותר פופולריים באתר שלכם, מאילו עמודים הגולשים יוצאים במהירות, אילו עמודים לא מקבלים תנועה כלל ועוד. לאחר מכן תוכלו להסיק מסקנות ולבצע שינויים בהתאם. לדוגמה: עמוד שיש בו תוכן טוב אך לא מקבל כמעט תנועה סביר להניח שאין לו ביטוח מפתח מרכזי עם נפח חיזוק סביר בגוגל ולכן אין כמעט אנשים שמחפשים ביטוי מסוים בגוגל כדי שיוכלו להגיע לעמוד הזה.. רוב הביקורים הינם ביקורים מתוך האתר ואולי שווה לבצע אופטימיזציה לעמוד הזה ולשלב בו בכותרת הראשית, כותרת משנה ולאורך המאמר כולו כמה חזרות של ביטוי מפתח מסוים, שכן קשור לנושא וכן יש לו כמה עשרות חיפושים בחודש או יותר.

#4 – מחביאים יותר מדי אפשרויות ליצירת קשר:

אחת הסיבות העיקריות שבגינן אתם בונים אתר אינטרנט לעסק שלכם היא כדי לאפשר לגולשים ליצור אתכם קשר. ללא אפשרויות נוחות ומועילות ליצירת קשר סביר להניח שתקבלו מעט מאוד פניות באתר, אם בכלל. הוסיפו עמוד יצירת קשר באתר, ודאו שהוא עובד היטב. לאחר מכן כדאי להוסיף במקומות נוספים באתר (כמו למשל בסרגל עליון באתר, בתפריט התחתון, בעמוד האודות ובעמוד יצירת הקשר באתר) גם טלפון ומייל שלכם ואולי גם כתובת. מלבד העובדה שזה יעלה את הסמכות שלה עסק שלכם בעיני הגולשים שירגישו שיש מישהו מאחורי האתר, הרי שאתם גם מאפשרים לגולשים מספר אפשרויות ליצור אתכם קשר בדרך הנוחה להם. אתרים מתקדמים יוסיפו גם תוסף וואטסאפ המאפשר ליצור אתכם קשר ישירות דרך הוואטסאפ ו/או צ'אט בוט מיוחד באתר.

#5 – בחירת מערכת/תבנית לא נכונה:

בחירה לא נכונה של מערכת ניהול תוכן לאתר שלכם עשויה לפגוע בכם מאוד בהמשך, הן מבחינת כמות הדפים שאתם רוצים להעלות לאתר, הן מבחינת אפשרויות העיצוב, תכנות מערכות ושימושים שונים שאתם צריכים. לאחר אפיון האתר שלכם והצרכים שלכם עם חברת בניית האתרים, בחרו במערכת הטובה ביותר מבחינתכם לבניית האתר או הקשיבו לעצת חברת בניית האתרים. בדרך כלל המערכת המומלצת ביותר תהיה מערכת וורדפרס המאפשרת לעשות שימוש בתבנית בסיסית ליציקת העיצובים והתכנים עליה, מאפשרת לנו עריכה מלאה של כל האספקטים השונים באתר ללא הגבלות וכמובן יש גם את תוסף האלמנטור המאפשר בנייה נוחה וקלה של אלמנטים שונים באתר, למקם, להסיר ולבנות ממש כמו פאזל.

#6 – אתר שנטען לאט:

אחת הבעיות הקשות ביותר באתרים המודרניים היא שיש בהם כל כך הרבה תמונות וקבצי מדיה שונים שהם פשוט נטענים באיטיות רבה. יתרה מכך, בעלי אתרים מנסים לחסוך כמה שקלים על בחירת האחסון ומעדיפים חברות אחסון זרות הממוקמות במקומות מרוחקים בעולם ולכן האחסון שהם מקבלים הוא איטי יותר ומסורבל יותר. לעתים הזול עולה ביוקר וכך גם במקרה הזה. יש כמה וכמה דרכים להעלות את מהירות האתר שלכם. יש תוספים שעוזרים בזה, פעולות שונות שניתן לבצע ועוד. שפרו את מהירות האתר שלכם בהקדם האפשרי. מוטב להיעזר בכלי בדיקת מהירות האתר של גוגל לבחינת אפשרויות נוספות לשיפור המהירות של האתר. שימו לב שהכלי מציג את מהירות הטעינה של האתר במובייל בנפרד מזו של המחשב.

#7 – לא לעדכן את אתר הוורדפרס והתוספים שלכם:

אם יש לכם אתר וורדפרס דעו כי לעתים קרובות מערכת וורדפרס נדרשת בעדכון וגם התוספים השונים שפותחו לוורדפרס נדרשים בעדכון. שימו לב – העדכון מתבצע בצורה מאוד פשוטה על ידי לחיצת כפתור במשרד האחורי של וורדפרס. פשוט תדאגו לייצר את העדכון הזה לעתים קרובות וכך תהיו בטוחים ורגועים יותר מפני פריצות של האקרים.

#8 – לא לדעת את ההבדל בין עמוד לפוסט:

בוורדפרס יש 2 סוגים של עמודי תוכן: עמוד/דף רגיל ופוסט. עמודים רגילים בדרך כלל יהיו עמודים ראשיים באתר, עמודי שירות/מוצר ועמודים ראשיים. פוסטים יהיו בדרך כלל עבור מאמרים ההולכים לבלוג באתר. מדוע זה חשוב להבדיל ביניהם? למען הסדר הטוב בבנייה וסידור האתר שלכם. יש לעתים גם הבדלים בהגדרות ובפונקציות בין עמודי פוסט לעמודי תוכן רגילים ולכן כדאי להבדיל ביניהם. פשוט דאגו שהמאמרים בבלוג האתר שלכם יעלו כפוסטים וקטגוריות הבלוג יעודכנו תחת "פוסטים" במשרד אחורי של הוורדפרס ואילו עמודי התוכן יהיו כל יתר העמודים האחרים באתר.

#9 – להשאיר רק טקסט באתר:

אנו חיים במציאות שבה רוב האנשים הם ויזואליים יותר, אנשים אוהבים לצפות בתמונות ובסרטונים והתוכן מועבר אליהם בצורה טובה יותר בדרך כלל באמצעות התמונות והסרטונים. להרבה אנשים גם אין סבלנות היום לקרוא תוכן רב. עדיין זו אופציה חשובה וטקסט יהיה תוכן מספר אחת באתר שלכם, אולם אין ספק כי חייב להעשיר את האתר היום בתמונות, סרטונים וסוגי תוכן נוספים על מנת לשדרג את חוויית המשתמש באתר. זה יכול להועיל גם על פרמטרים שונים המשפיעים על האתר בגוגל וגם על שביעות רצון הגולשים מהאתר שלכם.

#10 – האתר אינו מותאם לקהל היעד:

יש פרמטרים בים ושונים שבהם האתר יכול להיות לא מותאם לקהל היעד שלכם ואתם תצטרכו להכין רשימה של כאלה – ולבצע את ההתאמות הנדרשות ויפה שעה אחת קודם. זה יכול להתחיל החל מבחירת הדומיין שלכם. לדוגמה: אם האתר שלכם הוא בינלאומי עם קהל בינלאומי מוטב שסיומת האתר תהיה .com ולא .co.il שהיא סיומת ישראלית. כמו כן אם האתר שלכם אינו מותאם באופן מלא לשפה הזרה של קהל היעד שהוא מכוון אליה גם זה משהו שצריך לתקן.

נוסף לאלה חשוב לעצב את האתר בהתאם לצרכים של קהל היעד שלכם, להבליט את השירותים, התכנים שעשויים לעניין אותם. אם רוב קהל היעד שלכם הוא צעיר למשל בניית האתר צריך להיות מבוסס בעיקר על התאמה למובייל וגלישה דרך המובייל או דרך מחשבים ניידים. זוהי דוגמה אחת מיני רבות כאמור.

#11 – לא לעשות אופטימיזציה לתמונות באתר:

זה די מתקשר לכמה דברים שרשמנו כבר לאורך כתבה זו אולם זה בהחלט משהו שצריך לעשות בפני עצמו. בכל אתר יש תמונות ובאתרים עם הרבה תכנים/מוצרים יש הרבה תמונות. אלה תופסות נפח רב מחשבון האחסון שלכם. כאשר המקום בחשבון האחסון אוזל האתר עשוי ליפול, להיתקע, להיות איטי מאוד. כמו כן בכל טעינה של עמוד כאשר גולש נכנס אליו – העמוד טוען את כל הקבצים המופיעים בעמוד. מה שאומר שאם יש תמונות כבדות בעמוד הנטען הרי שלוקח לו יותר זמן להיטען. כל שניה של טעינה עשויה להרחיק מכם קהל גולשים רב ולקוחות פוטנציאליים. בצעו אופטימיזציה לתמונות באתר שלכם. היא כוללת גם הזנת כותרת לכל תמונה ותגית ALT לכל תמונה וגם כמובן הפחתת משקל התמונה באמצעות כלים/תוספים שונים.

#12 – להשתמש באלמנטים גרפיים מעצבנים:

יש אלמנטים גרפיים או אפילו צבעי רקע באתר שעשויים לעצבן מאוד את הקהל שלכם, במיוחד אלה עם העיניים הרגישות. אתם לא רוצים להגיע למצב שבו לא נעים לגולש להיות באתר שלכם כיוון שאתם תאבדו גולשים, הם ישאירו פידבקים רעים, יפגעו במדדים שונים כמו אחוז נטישה וזמן שהייה באתר החשובים מאוד לגוגל ועוד. מוטב להתייעץ עם בונה אתרים מקצועי ומנוסה לגבי העיצוב והאפיון של האתר ולהיעזר במעצב גרפי מקצועי לביצוע התאמות.

#13 – להתקין יותר מדי תוספים:

דיברנו על כך שבוורדפרס יש אפשרות להתקין תוספים שונים לשדרוג השימוש באתר, במשרד האחורי שלו, תוספים לצרכי קידום, לבניית גלריות, טפסי יצירת קשר ועוד. יש אינספור סוגים של תוספים זה נכון וסביר להניח שבעל אתר יכול מאוד להתלהב ולהתקין הרבה מאוד תוספים, רבים מהם שהוא לא ישתמש בהם בכלל או חושב שהוא ישתמש בהם אחר כך. אז מלבד העובדה שהם מכבידים את אחסון האתר שלכם הרי שיש לכם יותר תוספים לעדכן לאורך זמן ואם לא תעדכנו אותם הסיכוי לפריצה לאתר שלכם תעלה. נוסף לכל זה – הרי שכאשר תחפשו תוסף מסוים בעמוד התוספים לרוב תתקשו למצוא אותו בין ים התוספים המופיעים שם. הקפידו להתקין רק את התוספים החשובים ביותר ואלה שאתם משתמשים בהם כעת.

#14 – להגזים בעיצוב האתר:

כל בעל עסק היה רוצה שהמשרד או החנות שלו יראו ויעוצבו בצורה איכותית, מהודרת ולעתים אף יוקרתית. בכל הנוגע לעיצוב האתר שלכם, העיצוב צריך להיות חלק, עדין, כזה המתאים לרוח התקופה. לעתים רבות העיצוב יראה לכם פשוט מדי ותרצו להוסיף אלמנטים נוספים. כדאי להתרשם מאתרים מובילים בתחומים שונים ולראות את קווי הדמיון העיצובים ביניהם. גם אתרים אלה משדרגים את העיצוב שלהם אחת לכמה שנים בהתאם לרוח התקופה.

#15 – בניית אתר ללא מטרה:

השארנו סעיף זה לסוף כיוון שהוא חשוב מאוד ואנו רוצים להסביר עליו מעט. כל אתה שאתם בונים צריכה להיות לו מטרה מסוימת. המטרה הזו יכולה להיות איסוף לידים, קידום מכירות, בניית רשימת תפוצה, קידום אירוע כלשהו, בניית קהילה ועוד. מה שחשוב הוא שתהיה לכם מטרה להקמת האתר, שתוכלו להוביל את הגולשים שלכם למשהו מעשי שיכול לעזור לכם. לאחר שתאפיינו את המטרות שלכם תוכלו לבנות את האתר שלכם בהתאם או לבצע בו התאמות שונות. מוטב להתייעץ עם חברת בניית אתרים מנוסה בנושא זה.

לסיכום; הישמרו מטעויות נפוצות בנוגע לבניית האתר שלכם ותוכלו להציג את העסק שלכם בצורה רצינית ומקצועית יותר. כך גם הקהל שלכם יתרשם מכם יותר ותוכלו לבנות אתו אמון שיכול להוביל אותם לרכוש מכם.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן