מבזקים

מכשירי שמיעה זעירים – גם אליהם צריך זמן להתרגל

סוף כל סוף, לאחר שנים רבות של חוסר מודעות לבעיה ואולי גם התעלמות מוחלטת ממנה, הבנת שמשהו לא בסדר בחוש השמיעה שלך ושהגיע הזמן לבדוק את העניין. לאחר הבדיקה נמצא כי בהחלט קיים צורך במכשיר שמיעה וכעת הגיע הרגע לבחור. באופן טבעי, מכשירי שמיעה זעירים הם הבחירה הראשונה שכן הם מגיעים עם לא מעט יתרונות; הם דיסקרטיים, כמעט ולא מורגשים בתוך האוזן ובעלי אופציות טכנולוגיות מתקדמות כגון שליטה על הסאונד, התמקדות בצלילים ספציפיים ועוד.

אבל איך מסתגלים אליהם? מעולם לא נאלצת להסתובב עם עצם בתוך תעלת האוזן שלך. אל דאגה, התהליך לא מסובך כלל ולרוב, דווקא בשל היתרונות הנפלאים, התהליך מהיר הרבה יותר משנדמה.

שני שלבי הסתגלות אל מכשירי שמיעה זעירים

במהלך תקופת ההסתגלות יש להתרגל למכשיר ולהכיר אותו, ללמוד כיצד לשמור עליו ומעל לכל, להתרגל לאיכות הצלילים הגבוהה שתחוו בקרוב. כדאי לדעת שככל שהטיפול נדחה ואיכות השמיעה יורדת ונותרת ללא מענה, כך תקופת ההסתגלות תהיה ארוכה וקשה יתר. גם כשמדובר על מכשירי שמיעה זעירים דרושה הסתגלות מסוימת, וכך יש לעשות זאת:

  • השבוע הראשון – לפני שנרוץ החוצה, כדאי להתנסות במכשירי השמיעה רק בבית במהלך השבוע הראשון. רק לאחר מכן ובאופן הדרגתי, נחשוף את עצמנו גם לקולות שבחוץ. מומלץ להשתמש מכשיר כמה שעות רצופות כל יום גם אם לא מתנהלת שיחה, ולו רק כדי להקשיב לצלילים האחרים בבית ולהתרגל לקול שלך שנשמע לפתע מוזר. אלו תופעות חדשות ומעט מפתיעות, אבל החדשות הטובות הן שהרבה מאוד מהצלילים לא יורגשו בעתיד כי פשוט תתרגלו אליהם. אם מורגשת בעיה כלשהי במהלך השבוע הראשון כדאי לפנות למכון השמיעה, אולי צריך להחליף את המכשיר או להעביר אותך הדרכה נוספת לגביו.
  • השבוע השני – לאחר שהשבוע הראשון עבר בהצלחה, כדאי לצאת החוצה אל אוויר העולם ולהתנסות במגוון רחב ככל האפשר של סביבות שמע; שיח במקום שקט, קניון רועש והומה אדם, הצגה, סרט בקולנוע, עבודה ועוד. במידה והסביבה רועשת מידי אפשר תמיד לשלוף את מכשירי השמיעה לכמה שעות של מנוחה ולהחזיר אותם כשמעוניינים להמשיך ולהקשיב.

באופן כללי כדאי לדעת שתהליך ההסתגלות יהיה מהיר הרבה יותר ככל שנשתמש במכשירי השמיעה יותר שעות. לכן, השאיפה היא להגדיל את טווח זמן השימוש בהם בכל יום יותר ויותר, כדי להגיע למצב שבו מסוגלים להשתמש בהם רוב שעות היום, בלי להפסיד דבר!

איך מתאימים את מכשיר השמיעה?

בקלות! מגיעים לבדיקה במכון השמיעה הקרוב לביתך, שם תיבדק רמת הירידה בשמיעה ובהתאמה אליה יוצעו לך כמה מכשירי שמיעה זעירים בהם תוכל להתנסות באותו רגע, ולפחות בהתחלה לבדוק איזה דגם מרגיש נוח יותר באוזן. מובן שאם ישנה בעיה במהלך תקופת ההסתגלות, ניתן יהיה להגיע למכון ולהחליף.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן