הממשלה בראשותו של נפתלי בנט ציינה לאחרונה 100 ימים לכהונתה, וב"אולפן שישי" הוצג סקר שבדק מה חושב הציבור על תפקוד השרים ומיהו השר המוערך ביותר.
הציון הטוב ביותר ניתן לשר הביטחון, בני גנץ, אשר 59% מהנשאלים אמרו כי תפקודו הוא טוב. אחריו מגיע שר הבריאות, ניצן הורוביץ, עם 46 אחוזי תמיכה, ולאחר מכן שר החוץ יאיר לפיד, עם 45%.
במקום הרביעי דורגה אחת הדמויות השנויות במחלוקת בממשלה: שרת החינוך יפעת שאשא-ביטון, שזכתה ל-42 אחוזי תמיכה, אך 45 אחוזים מהנשאלים אמרו כי תפקודה הוא רע.
לאחר מכן דורגו שר המשפטים, גדעון סער, ושרת התחבורה, מרב מיכאלי, שזוכים ל-39 אחוזי תמיכה כל אחד. בתחתית הדירוג נמצאים שרת הפנים איילת שקד, שזכתה ל-36 אחוזי תמיכה, ושר האוצר אביגדור ליברמן, עם 35%.
מהסקר עולה כי 60% מהנשאלים סבורים שראש שירותי בריאות הציבור פעלה נכון בזמן הקורונה, לעומת 43% בלבד שחושבים כך על בנט.
לפי הסקר, שערך מנו גבע ממכון "מדגם" בשיתוף עם "אייפאנל", 43% מהנשאלים עומדים לצידה של אלרעי-פרייס, לעומת 31% בלבד שתומכים ברה"מ. בסעיף זה אחוז גדול מהמשיבים (26%) נמנעו מלתפוס צד.
המשתתפים בסקר נשאלו גם על תפקודם של שרי הממשלה, ונראה ששר הביטחון בני גנץ בהחלט יכול להיות מרוצה: 59% מהציבור סבור כי תפקודו בסך הכול היה טוב. אחריו ברשימה מגיעים שר הבריאות ניצן הורוביץ ושר החוץ יאיר לפיד, עם 46% ו-45% בהתאמה. את הרשימה סוגרים שרת הפנים איילת שקד ושר האוצר אביגדור ליברמן, עם 36% ו-35% בהתאמה.
כפי שנוכחנו לדעת, הקורונה היא לא רק עניין בריאותי, אלא גם סוגייה פוליטית. מהסקר עולה כי רוב מצביעי הימין – 54% תומכים בד"ר אלרעי-פרייס, לעומת 22% בלבד שתומכים בבנט. בקרב מצביעי השמאל – תמונה הפוכה. 45% תומכים בעמדתו של בנט, לעומת 30% בלבד שמגבים את ראש שירותי בריאות הציבור.
בסקר שאלנו גם את המשיבים האם הם תומכים בחוק שימנע מנאשם בפלילים (כלומר, גם מנתניהו) להתמודד על ראשות ממשלה. התוצאות כמעט מפתיעות, החוק זוכה לתמיכה גם בקרב מרבית ממצביעי הימין – 49% מהם אמרו שהם בעד החוק, 31% מהם נגד ו-20% לא יודעים. בקרב מצביעי השמאל 63% תומכים בחוק, 22% מתנגדים ו-15% לא יודעים.
תפקוד בזמן קורונה
כמו כן, רק 43% מהנשאלים סברו שראש תפקד טוב בזמן המגפה, זאת לעומת 60% שחשבו זאת על ד"ר שרון אלרעי פרייס ו-62% שחשבו זאת על מנכ"ל משרד הבריאות, נחמן אש. 49% מהנשאלים טענו שתפקוד הממשלה ככלל בתפקוד הקורונה רע, לעומת 44% שתמכו בממשלה ו-7% שנמנעו מלהחליט.
נדגיש כי בהשוואה לסקרים קודמים מסתמנת מגמה חיובית עבור בנט. בתחילת חודש אוגוסט עמדה שביעות הרצון מראש הממשלה על 37% ובאמצע חודש אוגוסט על 35% – משמע עלייה 9% בפחות מחודשיים.