ממשלת השינוי מציינת כמה וכמה הישגים משמעותיים בחודשים הראשונים לכהונתה: התקציב עבר באופן שהיטיב עם כווולם כולל דבר לא נלקח מהחרדים, בנט ולפיד מהדקים משמעותית את הקשרים הבינלאומיים של ישראל בכל הזירות, גם בתחומים שקודם הוזנחו או ננטשו בשל טעויות אסטרטגיות כמו מול הירדנים, האירופים ובקהילות אסאיתיות מסויימות ומעל לכל – השקט הביטחוני מול החמאס נשמר והיחסים הפכו מסודרים ונאותים לכל הצדדים.
בזירה הפנימית הוא הוביל את ישראל למאבק מוצלח חסר תקדים בגל הרביעי מבלי לסגור כלום ותוך כדי הובלת חיסון המוני, השארת מקומות העבודה והמסחר, התרבות והספורט פתוחים ומתפקדים. כלכלית, יחד עם ליברמן הנבון והמנוסה, נעשית עבודה מצויינת המוציאה את ישראל מן הבור התהומי שהוביל אבו יאיר, הלא הוא הנאשם מבלפור.
נפתלי בנט מתגלה שוב כמי שלא שכח את משחק השחמט שכה הצטיין בו בנעוריו. הוא מדלג ממשוכה למשוכה בזריזות ובנחישות, מגלה צניעות, חברות ובעיקר מנהיגות ראויה בתקופה קשה. נכון שיש לו חרא של מפלגה, מה שמונע ממנו את הזינוק שהוא ראוי לו בסקרים אבל מן הסתם גם את זאת הוא עוד ישפר בעתיד כנראה בחבירה לגדעון סער ונטישת הגורמים הבעייתיים המפלגים בבייס שלו לשעבר.
עכשיו המטרה המרכזית, בצד ההתמודדויות האחרות, היא השגת הסכם רב שנתי עם שליטי עזה לטובת שני הצדדים. מאז הקמת ממשלת השינוי קיים שקט ביטחוני בעוטף ומתחת לרדאר מתקיים משא ומתן מתמשך, יסודי ורציני שתכליתו הגעה להסכם ביטחוני רציני. יצויין שגם חלקה של הרשות ה-לסטינית בגדה לא ייגרע. לפיד ובנט פנו לשליטים אירופיים ואחרים בבקשה לסייע כלכלית לאבו מאזן וגם ישראל מסייעת בדרכים שונות כדי לאפשר חיים כלכליים טובים לפלסטינים בגדה.
היום מתפרסם במצרים ובמקביל בעיתון אל אחבאר הלבנוני כי משלחת ישראלית ביטחונית נחתה בקהיר וקיימה דיונים בסוגיות ביטחוניות הקשורות לאזור. בין היתר לישראל ולמצרים אינטרסים משותפים לא רק ברצועת עזה אלא גם בלוב ובסודאן. שיתוף הפעולה הישראלי מיצרי הוא עתה חסר תקדים בהיקפו ובעומקו ומועיל לשני הצדדים, אם כי למצרים יותר.
על פי דיווחים ערביים המצרים העבירו לעמיתיהם הישראלים מסמך מדיני הקשור לעימות עם החמאס, ומטרתו הצעה לרגיעה בת חמש שנים בין הצדדים, הכוללת חילופי שבויים וגופות וחלקי גופות. התפתחויות המדיניות ימשיכו להתקיים בקו הטיסות בין ירושלים לקהיר, ולאחר ביקורו של ראש השב"כ הישראלי במצרים, ראש המודיעין המצרי עתיד להגיע לביקור בישראל. מטרת הביקור תהיה להביא להפסקת אש ארוכת טווח עם רצועת עזה, ולהשלים את עסקת חילופי השבויים.
עניין מרכזי