מבזקים

הבהלה העולמית נרגעת בעקבות ההערכה שהחיסון עמיד לאומיקרון

משרד הבריאות שיקלל נתונים ביחד עם משרד הבריאות הדרום אפריקני, מהם עולה כי יעילותן של שלוש מנות חיסון, שומרות על יעילות גבוהה מול זן האומיקרון וישנה ירידה של אחוזים בודדים בלבד – מ-95% ל-90%. אולם אלו עדיין נתונים ראשוניים בלבד ובמשרד הבריאות אמרו כי יוסיפו נתונים מדויקים יותר.

ההערכות הללו מצטרפות להערכות מומחים ברחבי תבל בעקבות נתונים הנאספים מן המיקרים הבודדים בעולם. אם אכן זה המצב צפויות המגינות, בכללן ישראל, להסיר בתוך פחות משבועיים את ההגבלות המוטלות בעיקר בתחום התנועה הבינלאומית.

בינתיים מסתבר כי במניעת מחלה ותמותה, החיסון שומר על כוחו גם מול הזן החדש, בדיוק כמו מול זן הדלתא. במקביל, במשרד הבריאות מעריכים שיש בישראל עוד מספר מאומתים שטרם אותרו והמעבדות הונחו לבדוק שוב בדיקות של מי שחזר לאחרונה ממדינה אדומה.

ובינתיים, ועדת המומחים של מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) המליצה הלילה (רביעי) לאשר את השימוש בגלולה שפיתחה יצרנית התרופות "מרק" לטיפול בנגיף קורונה.

ההמלצה התקבלה ברוב של 13 תומכים לעומת עשרה מתנגדים, בין היתר משום שהתרופה, ששמה Molnupiravir, הוכחה כמפחיתה במידה מתונה את הסיכון לאשפוז ולתמותה ונוכח סיכון פוטנציאלי לעובר בקרב נשים בהיריון.

פאנל המומחים המליץ לאשר את השימוש בתרופה בקרב חולי קורונה מבוגרים או כאלה שסובלים ממחלות קשות. התרופה לא תינתן לנשים בהיריון או לנשים מניקות. נשים חולות קורונה שנמצאות בהיריון או מניקות, יקבלו הסבר על כך שההשפעה על העובר אינה ברורה לגמרי בשלב זה.

בראשית חודש אוקטובר הודיעה יצרנית התרופות כי תגיש למנהל התרופות והמזון האמריקניבקשה לאישור חירום לתרופה שפיתחה. בהודעת החברה, נמצא כי התרופה מפחיתה את הסיכוי לאשפוז ולתמותה מהנגיף ב-50% בקרב אוכלוסיית בסיכון שפיתחו תסמינים ראשונים להדבקה.

התרופה המדוברת ניתנת כגלולה, שיש ליטול ארבע פעמים ביום במשך חמישה ימים. בימים אלה מתנהלים שלבים מתקדמים בניסויים קליניים בשתי תרופות נוספות, של חברת פייזר ושל Atea פרמצבטיקה. תוצאות הניסויים צפויות להתפרסם לציבור בחודשים הקרובים.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן