מבזקים

ביטוח דירה בבניין משותף

אתם ודאים יודעים כמה חשוב לרכוש פוליסה של ביטוח דירה, על מנת להגן על עצמכם מפני נזקים שעלולים לעלות הרבה מאוד כסף. שני הרכיבים העיקריים של ביטוח דירה הם ביטוח מבנה וביטוח תכולה, אבל איך זה עובד בבנייני דירות משותפים? במקרים כאלה, הכיסוי הרלבנטי הוא ביטוח מבנה.

אם אתם מתגוררים בדירה בבניין משותף, לא מספיק לרכוש ביטוח מבנה שיכסה את התקרה, את הרצפה ואת הקירות שלכם. עליכם לוודא כי הבניין מחזיק בפוליסה של ביטוח מבנה, אשר תגן על חלקי הבניין המשותפים. בלי פוליסה משותפת של ביטוח דירה, תהיו אתם ושאר ובעלי הדירות חשופים להפסדים כספיים בעת נזקים למבנה או במקרים של נזקי גוף ורכוש של מבקרים בבניין.

מי צריך לרכוש ביטוח דירה עבור הבניין?

אם אתם לא בטוחים האם הבניין שלכם מחזיק בפוליסה משותפת של ביטוח דירה, מומלץ לברר את זה בהתאם. במידה ואתם מגלים שאין פוליסה כזו, עליכם לדחוף לתיקון המצב הזה במהירות האפשרית. יש שני גופים, שבדרך כלל על אחד מהם מוטלת האחריות לבטח את חלקי הבניין המשותפים:

  1. ועד הבית של הבניין – אם ועד הבית שלכם דאג לכיסוי ביטוחי עבור כולם, אתם במצב טוב. הרי לבעלי הדירות האחרים בבניין יש אינטרסים זהים לשלכם, כך שאתם יכולים להיות רגועים ולדעת שאתם מוגנים. אם אתם בכל זאת רוצים לוודא, כדי לבדוק מיושב ראש ועד הבית או מאחד הנציגים עותק של הפוליסה, ולבחון אותה לעומק.
  2. חברת הניהול של הבניין – אם חברת ניהול חתמה על הפוליסה, יש לכך פן חיובי ופן שלישי. נתחיל מהחדשות הטובות: חברות ניהול גדולות ומסודרות, אשר מנהלות מספר גדול של בניינים, מצליחות בדרך כלל להשיג פוליסות של ביטוח דירה בתנאים טובים, ולהוזיל את הפרמיה שאתם צריכים לשלם, ביחס למחיר שהיה משיג הוועד. החדשות הרעות: יש מקרים בהם חברות ניהול חותמות על פוליסות בסיסיות על מנת לחסוך בעלויות, ולא דואגות להתאים אותן אישית לכל בניין. תעשו לעצמכם טובה, ותבחנו את הפוליסה ואת מרכיביה.

מה צריך לקחת בחשבון?

בזמן בחינת הפוליסה של ביטוח דירה בבניין המשותף שלכם, עליכם לשים לב לסעיפים הבאים:

  • כיסוי בסיסי – ביטוח משותף מכסה נזקי מזג אוויר, רעידות אדמה, שריפות וכו', והמחיר שלו נקבע על פי גודל הבנה, ובהתאם למורכבות שלו. כלומר, תוספות כמו מעלית, חניון ומחסן יגרמו לעליית המחיר.
  • תביעות שיבוב – יש פוליסות שמאפשרות לחברות הביטוח לתבוע דייר בבניין, או מספר דיירים, על נזק שהן שילמו לתקן. למשל, אם פרצה שריפה בדירה שלכם והתפשטה לחדר המדרגות, אפשר להפעיל את הביטוח המשותף והנזק יתוקן, אבל לאחר מכן אתם חשופים לתביעה. ניתן וכדאי לציין בפוליסה כי חברת הביטוח מוותרת על זכות שיבוב, כלומר מתחייבת לא לתבוע דיירים על נזקים.
  • צד ג' – כיסוי נזקי רכוש ופגיעות גופניות לדיירים או למבקרים בחללים המשותפים בבניין.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן