מבזקים

תת זן וכנראה אלים ומסוכן של האומיקרון אובחן אצל עשרות ישראלים

ואם לא די בהשתוללות העכשווית הרי שמגיעה בשורה חדשה ומדאיגה במיוחד: תת זן חדש, אלים וכנראה מסוכן מזה של האומיקרון הראשוני התגלה בישראל בשבוע האחרון. עד כה זוהו לפחות 20 מקרים בכמה מעבדות לבדיקת מאומתים בישראל.

זן האומיקרון המקורי הוא BA1 ותת הזן החדש הוא BA2. לתת הזן הזה יש יותר מוטציות מהאומיקרון המקורי ולכן יש חוקרים בעולם שחוששים שהוא אלים יותר.

גם מדענים בישראל אמרו כי הם מוטרדים מהזן החדש הזה. עד כה הוא זוהה בדנמרק, קנדה, אוסטרליה ועוד כמה מדינות באירופה, ובשבוע האחרון בארץ. בארגון הבריאות העולמי אמרו כי הם עוקבים אחר תת הזן הזה שהתגלה רק לאחרונה.

התת זן החדש מגיע עוד טרם הגיע הגל החמישי לשיאו ובעת שבישראל מתגלים מידי יום 50,000 מאומתים חדשים ויותר. בשבוע הבא אמור הצבא להתחיל לסייע לקופות החולים במגמה החדשה של אישפוז ביתי לחולים שעדגין אינם במצב קשה. כבר עתה מצויין מאות חולי קורונה באישפוז בייתי והמצב צפוי להחמיר בהרבה בטרם ישתפר.

הבעיה היא שמעבדות שיכולות לאבחן את הימצאות האומיקרון המקורי תוך יומיים-שלושה יוכלו לאתר את התת-הזן רק בתוך שבועיים עד שלושה שבועות. זאת, כיוון שההבדל נובע משינוי גנטי מסוים במבנה הגנטי בין תת-הזן ל"אומיקרון BA1".

ד"ר דייוויד סמית', ראש המחלקה למחלות זיהומיות באוניברסיטת סן דייגו בקליפורניה, מהזהיר כי הדבר עלול להשפיע על הרופאים שצריכים להחליט האם לשנות את הטיפול, שכן תרופות מסוימות מתאימות יותר למי שנושא את הדלתא.

בדרום קוריאה לעומת זאת הודיע המרכז לבקרת ומניעת מחלות (KDCA) שחוקרים הצליחו לפתח בדיקת PCR שתאבחן את תת-הזן תוך "שלוש-ארבע שעות מרגע ההידבקות".

חוקרים ישראליים סבורים לפי דו"ח אמ"ן, כי "לווריאנט BA2 מוטציות רבות המשותפות ל-BA1 . עם זאת, החוקרים הוסיפו כי על פי המידע הידוע עד כה יש לו 28 חומצות אמינו שונות ביחס לאומיקרון, מה שעלול לגרום לכך שיהיה בעל תכונות שונות. בקרב המדענים בעולם קיים לפיכך חשש שהוא אלים יותר ואולי מידבק יותר. עם זאת, על פי הודעת משרד הבריאות מאמש, "בשלב זה אין עדות לכך שהוא מתנהג אחרת מהאומיקרון".

עניין מרכזי

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן