משרד החוץ האמריקני טוען שרוסיה פתחה במלחמת תודעה מקפת על חופש התקשורת, והאמת בניסיון למנוע מאזרחיה גישה לחדשות, לדיווחים ולדעות השונות מן הזרם המוכתב בידי פוטין.
ההודעה באה לאחר שרוסיה חסמה ערוצי תקשורת עצמאיים מקומיים על מנת "למנוע מהם לשמוע חדשות על הפלישה לאוקראינה".
האמריקנים טוענים ממשלת רוסיה חוסמת רשתות חברתיות כמו טוויטר, פייסבוק ואינסטגרם, שעליהם "מיליוני אזרחי רוסיה מסתמכים כדי לגשת למידע ודעות עצמאיות".
הודעת משרד החוץ האמריקני מכפישה את הרוסים על ההתנהלות התקשורתית והתעמולתית שלהם בה בעת שהמערב, כולל ארה״ב ואירופה היו הראשונים להודיע על חסימת ערוצי הטלוויזיה הגדולים של רוסיה RT וספוטניק לצפייה בידי אזרחי המערב. הטענה היתה שהרוסים משדרים ״תעמולה שיקרית״ על המלחמה ומניעיה.
בינתיים מתרחב החרם על רוסיה כשענקית המוסיקה והפודקאסטים ספוטיפיי חסמה את השימוש לרוסים. גם תאגידי ענק מערביים עושים זאת. אלא שסין הודיעה אתמול רישמית כי אינה מצטרפת לחרם אלא להיפך. בכך מתבטלת מעשית האפקטיביות של המהלך המערבי כולו.
עניין מרכזי