מבזקים

ייאסר על ישראלים לקיים מגע עצמאי עם גורמי ביטחון ברשות הפלסטינית

הצעת חוק הקובעת איסור לקיים קשרים בין ארגונים אזרחיים ותושבים ישראלים לבין גורמי בטחון ומודיעין של ישויות מדיניות זרות כולל הרש"פ, אושרה בקריאה טרומית במליאת הכנסת.
*הצעת החוק עברה בתמיכת הממשלה ברוב של 23 תומכים מול 2 מתנגדים.*

כיום קיימת לדעת מגישי הצעת החוק פרצה בחוק שאותה מנצלים מנגנוני המודיעין והבטחון של הרשות הפלסטינית כדי לאסוף מודיעין על ובתוך ישראל. מחד, בשל אי-ההכרה ברשות הפלסטינית כמדינה, ומאידך בשל הוצאתה מרשימת ארגוני הטרור, הרשות הפלסטינית אינה כלול בחוק הקיים.
על פי תכלית המקורית של החוק, עבירת "מגע עם סוכן חוץ" נועדה לאסור על פעילות של מסירת מידע סודי, או מסירת מידע שעלול לסכן את ביטחון המדינה, לגורמי ביון של ממשלות זרות או ארגוני טרור. במציאות המדינית כיום, גם ארגונים שאינם נחשבים כמדינה על-פי החוק הישראלי פועלים לאסוף מודיעין ולהפעיל סוכנים בישראל. התיקון נועד לשנות את ההגדרה בחוק של "סוכן חוץ" כך שיכלול גם יישויות מדיניות זרות שאינן נחשבות מדינה או ארגון טרור.

על פי הצעת החוק, הגדרת "סוכן חוץ" בנוסחה הנוכחי היא הגדרה ארכאית, שאינה הולמת את מאפייני הזירה הבינלאומית שישראל מתמודדת עמה.

על הצעת החוק הנוכחית חתמו בנוסף: יואב קיש, יואב בן צור, מיכאל מלכיאלי, יובל שטייניץ, קרן ברק, אורלי לוי אבקסיס, יעקב אשר ואורית סטרוק. שר המשפטים גדעון סער: "הצעת החוק תעזור נגד גורמים שאוספים מידע. נוכח זאת החלטנו לתמוך בהצעת חוק זו בקריאה טרומית".

ח״כ אבי דיכטר: אני מברך על אישור הצעת החוק שלי להגדרת ״סוכן חוץ״.
העמדה לדין של ישראלים, המשתפים פעולה או מוסרים מידע לרש״פ או לגופים עוינים לישראל המסתתרים מאחורי פרגוד אירופאי או בינלאומי, היא לא עניין של שמאל או ימין, אלא עניין לאומי שיש לעקור אותו מהשורש. אני מודה לארגון ״עד כאן״ שהעלו את הנושא לסדר היום הציבורי".

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן