דילוג לתוכן
מבזקים

ללפיד ממתינה מלכודת שתהפוך את ראשות ממשלת המעבר לסיוט פוליטי מתמשך עבורו

קריקטורה יומית מדוייקת בעוצמתה של גיא מורד בידיעות אחרונות משקפת את המצב החדש שנוצר: יאיר לפיד ייכנס ללשכה כראש ממשלת מעבר כשהסקרים מנבאים לו 20 מנדטים ויותר. השאלה האמיתית היא איך יגיע עם ״יש עתיד״ שלו ליום הקלפי.

המציאות הישראלית שהוא עתיד לקבל לאחריותו היא כה קשה ומורכבת עד שנראה כי הוא רק יכול להפסיד לעומת המצב הנוכחי שמיצב אותו כשר חוץ מוצלח וכמי שמילא היטב את תפקיד הבכיר האחראי והשותף הנאמן לקואליציית השינוי שעשתה בלי ספק עבודה מצויינת בשנה האחרונה. אחרי הכל, להיות ראש ממשלה זמני לכמה חדשים זה הרבה יותר מלקבל את ג׳ ביידן ברידתו ממטוסו בנתב״ג.

הבעיה הגדולה של לפיד נעוצה בעובדה שבחודשים שיש לו כל רשימה תפעל אך ורק מתוך שיקולים פוליטיים צרים של קהל בוחריה. האחריות הלאומית תתרסק מידי יום ביומו וישראל תיכנס לתוהו ובוהו שעלול להיות חסר תקדים בחומרתו. שביתות, הפגנות, אינפלציה, טרור ובעיקר השתוללות פוליטית בלתי מבוקרת ממתינה ליאיר לפיד.
נראה איך יתמודד עם זה.
לא פשוט.

רמי יצהר Rami Yitzhar
עניין מרכזי

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם