מבזקים

15 סיבות שהאתר שלכם לא נמצא בעמוד הראשון בגוגל

בהנחה שמדובר בביטויי החיפוש הנכונים – להיות ראשונים בגוגל זאת חוויה ממש חיובית לעסק. רק מה?

שכחו לספר לכם שלפעמים להגיע לעמוד הראשון בגוגל, כמובן בביטוי החיפוש הרלוונטים, עשוי להיות אתגר לא קטן.

הזמנו את דניאל מסטר , מייסד ובעלים של חברת מסה מדיה דיגיטל בע״מ, כדי שינסה לרכז עבורכם את הסיבות העיקריות לכך שאתם נשארים מחוץ לעמוד הראשון של גוגל.

סיבה מספר 1: נכנסתם לנישה מאוחר מידי

יכול להיות שעשיתם הכל לפי הספר. האתר עבר אופטימיזציה, הוא מתאים למובייל, יש בו תוכן איכותי ואפילו שירות הלקוחות שלכן מגה את האתר באופן איכותי. אלא שנכנסתם לנישה קשה ותחרותית, שקיימים בה כבר עסקים גדולים ומשמעותיים, שהוכיחו את עצמם, שניתן לבטוח בהם, ושמנוע החיפוש שולח אליהם גולשים בלב שקט.

במקרה כזה, הרבה יותר קשה יהיה לשכנע את מנוע החיפוש של גוגל שאתם שווים את ההזדמנות הזאת, ומה שאתם כן זקוקים לו, ובשפע, הוא סבלנות.

סיבה מספר 2: התוכן שלכם לא מוסיף ערך לגולש

יש היום בשוק היצע גדול של כותבי תוכן כמעט בכל תחום. לייצר תוכן איכותי, ארוך, ומקיף זה כבר לא אתגר. יכול להיות שפה ושם, בנישות מסוימות, תצטרכו להכניס את היד לכיס, אבל יצירת תוכן איכותי היא כבר לא שובר שוויון בין עסקים שמתחרים באותה נישה.

תוסיפו לזה את העובדה שבחלק גדול מן התחומים פשוט אין מה לכתוב יותר מידי, ותגיעו למסקנה שקשה מאוד בתחומים מסוימים לייצר בידול בתחום התוכן.

אתם מעוניינים לכתוב מאמר שסוקר טעויות נפוצות בתחום, ומגלים שמאמרים כאלו כבר נכתבו. רוצים לייצר תוכן איכותי באמצעות סקירה של מקרה בוחן, ומגלים שעשו גם זאת לפניכם.

השאלה, אם כן, לא צריכה להיות האם התוכן שלכם הוא איכותי, אלא עד כמה הוא מוסיף ערך לגולש במידה כזו שגם הגולשים יבינו זאת וגם הזחלנים של מנוע החיפוש יבינו זאת. וכאן מדובר באתגר של ממש.

סיבה מספר 3: אין לכם סמכות

ייתכן שיש לכם תוכן איכותי וחווית משתמש מרגשת, אך בהשוואה לסביבת התחרות, אתם לא נחשבים לאוטוריטה, אף אחד לא שמע עליכם, ולא בטוח שגולשים ירגישו מספיק בטוחים להקליק על תוצאת החיפוש שמובילה אליכם.

בסופו של יום, מנוע חיפוש הוא לא המשרד לשוויון חברתי – תפקידו להציג לגולשים את תוצאות החיפוש בסדר יורד של רלוונטיות. אם אתם לא סמכותיים מספיק – לא תהיו שם.

איך מודדים סכמות? זה כבר נושא לפוסט אחר, אבל אם לא טרחתם לבנות פרופיל קישורים איכותי, פרופיל אזכורים איכותי, לעבות ולעדכן את פרופיל הביקורות אודות העסק, לנהל דף אודות שמסביר מי אתם ומה אתם – הסמכות שלכם עלולה בהחלט להיפגע.

סיבה מספר 4: חווית משתמש גרועה במיוחד

הפצצתם את האתר בפופאפים מעצבנים שלא מאפשרים לגולש לסיים פעולה פשוטה אחת? לא התאמתם את האתר לגלישה במכשירי מובייל? האתר נטען במהירות איטית להחריד? הצבעים, הניגודיות, ממשק המשתמש – כולם מזעזעים בטירוף?

סביר להניח שלכל אלה תהיה השפעה על היכולת שלכם להיות מדורגים בעמוד הראשון של גוגל בביטויי החיפוש הרלוונטיים.

סיבה מספר 5: אין אבא ואמא לאתר

ציינו זאת קודם, אבל כעת נרחיב: אם אין לאתר אבא ואמא, או אם לא קיים דף אודות שמסביר מי עומד מאחורי האתר, למה הוא עושה זאת, מה הרלוונטיות שלו לעיסוק בנושא, מה ההכשרה שלו ועוד- בחלק מן הנישות הדבר הזה יכול להיות קריטי לעבודת הקידום.

בתחומים מסוימים, בעיקר כאלו שעוסקים בנושאים המשיקים לחיי אדם או לניהול נכסים (Your Money or Your Life) – או בעגה המקצועית YMYL – לא תוכלו לכבוש את העמוד הראשון אם לא תסבירו למנוע החיפוש של גוגל שאתם כשירים לעסוק בנושא.

סיבה מספר 6: הגולשים מצביעים ברגליים

יכול מאוד להיות שהאתר דווקא בנוי היטב, והתוכן שבו נחשב לאיכותי, אבל התנהגות הגולשים מסמלת למנוע החיפוש שהם לא מרוצים ממה שהם רואים באתר. אם זה קורה לכם, כדאי לבדוק האם המבקרים באתר מקבלים את כל המידע שנחוץ להם לקבלת ההחלטה, מתי הם עוזבים את האתר, ומה הדרך שהם עוברים עד לנטישה.

סיבה מספר 7: האתר נפרץ בעבר

אם האתר נפרץ בעבר, ופרטים של גולשים נגנבו מהם באמצעות מתקפת פישינג או מתקפה אחרת – סביר להניח שגוגל לא ממש יאהב את זה. גוגל מנסה לדרג בדפי תוצאות החיפוש תוצאות שתהיינה בטוחות מבחינת הגולשים.

הסיבה לכך היא ברורה. גוגל הוא עסק – והעסק הזה מעוניין שהלקוחות שלו יביעו בו אמון, ויבינו שכאשר הוא ממליץ להם להקליק על תוצאת חיפוש כדי לקבל מענה לשאילתה שלהם הוא עושה זאת לאחר שבדק את האתרים האלו.

סיבה מספר 8: עונש ידני

אם כנגד האתר נקט גוגל בעונש ידני, בעקבות הפרה של כללי מנוע החיפוש, ייתכן שזו הסיבה לכך שהאתר לא מדורג בדף הראשון עבור ביטויי חיפוש רלוונטיים. עונש ידני יכול להיות מושת על אתר בעקבות מגוון גדול של פעולות אסורות כאלו, כמו מניפולציה בעת בניית קישורים, החבאת טקסט, ביצוע קלוקינג, הפניות מיידיות של הגולשים לאתר אחר, הקפצה לא סבירה של פופאפים ועוד.

סיבה מספר 9: אין דיפרנציאציה בין עמודי האתר

כדי שהאתר שלכם יתפקד בצורה איכותית ויוצג בדפי תוצאות החיפוש, חשוב מאוד שלכל עמוד באתר יהיה תפקיד, ושמנוע החיפוש יוכל להחליט אילו מן העמודים הוא מציג לאילו שאילתות חיפוש.

אם לא יצרתם היררכיה נכונה בעת בניית האתר, אם לא שילבתם שימוש מושכל בקישורים פנימיים כדי להעניק כח גדול יותר לעמודי קטגוריות ראשיים, ייתכן בהחלט שגוגל כלל אינו משוכנע אילו מן העמודים אצלכם באתר הוא רלוונטי להצגה עבור ביטוי חיפוש נתון.

סיבה מספר 10: תדירות עדכון התוכן נמוכה במיוחד

יש באתר תוכן איכותי אבל הוא מתעדכן לעיתים רחוקות? בנישות מסוימות זה אמנם מקובל, אבל באחרות – גוגל לא אוהב את זה. אם אתם פועלים בתחום שבו מגמות משתנות חדשות לבקרים, צצות טכנולוגיות חדשות ויש עדכונים תדירים – גוגל מצפה שאתר בר סמכות יסקור את העדכונים האלו ויספק לגולשים שמגיעים לאתר הזה את המידע באופן שוטף.

סיבה מספר 11: בעיות טכניות הקשורות לאינדוקס

מובן, שגם בעיות טכניות שונות יכולות לגרום לזה שהאתר לא יופיע בעמוד הראשון של גוגל. בעיות נפוצות כאלו יכולות להיות  חסימת עמודי האתר לאינדוקס באמצעות קובץ robots.txt – פעולה שנפוצה בעת מעבר של האתר מתשתית לתשתית בזמן הביניים, או למשל זמינות לא מיטבית של תשתית האחסון לזחלנים של גוגל.

אתא איטי שמציע חווית גלישה לא מיטבית לגולשים, מציע את אותה חוויה גם לזחלנים של גוגל – מה שעלול להשפיע על הסיכוי של האתר להיות מדורג בעמוד הראשון עבור חיפושים רלוונטיים.

סיבה מספר 12: האתר נראה ומתנהג כמו אתר ספאמי

אם האתר שלכם נראה כמו ספאם, והולך כמו ספאם, כנראה שהוא ספאם.

שימו לב למה שקורה אצלכם באתר מנקודת המבט של המשתמשים. אם אתם ממשיכים להקפיץ לו פופאפים בצורה לא מבוקרת, אם האתר מכיל חזרתיות לא סבירה של מילות מפתח, אם התוכן שבו לא נכתב לבני אדם אלא לבוטים, אם נראה שכל מה שמעניין את האתר הוא לקבל פרטי קשר של גולשים, אבל הוא לא מציע כל שירות משלים או מוצר משלים – סביר יהיה להניח שבמהרה גם גוגל יבין זאת…

סיבה מספר 13: השירות שאתם מספקים מחוץ לאתר על הפנים

כן. בסופו של יום הכל מתחבר. אם בניתם אתר לתפארת, אבל שירות הלקוחות שלכם חרא, אם האתר שלכם מהיר אבל שירות המשלוחים איטי, אם אתם מבטיחים ללקוח שיוכל להחזיר מוצר ומשכענים אותו לבצע רכישה, אבל בפועל לא עומדים בהתחייבות הזאת – הדבר הזה בהחלט יכול לחזור אליכם כבומרנג ולהקשות עליכם להיות מדורגים בעמוד הראשון של גוגל.

מדוע זה קורה?

משום שגולשים לא מרוצים ממשיכים הלאה, בדף תוצאות החיפוש, אל התוצאות שבאות אחריכם.

כשגוגל מזהה שהתופעה הזאת חוזרת על עצמה, הוא שואל את עצמו האם יש לכך סיבה, והאם לא ראוי שהוא יעדכן את סדר הופעת תוצאות החיפוש.

סיבה מספר 14: ניסוי וטעיה של גוגל

חשוב לזכור, שבזמן נתון, גוגל מפעילה מדיניות שונה מול קהלי יעד שונים. הסיבה היא ברורה: גוגל מנסה כל העת ללמוד מהתנהגות הגולשים על מידת שביעות הרצון שלהם מן האתר.

כך שלמעשה, ייתכן ואתם עושים הכל בסדר, אבל בעת הזאת, גוגל בוחרת שלא לדרג את האתר שלכם בעמוד הראשון מן הסיבות שלה. גם במקרה הזה, כל מה שנדרש הוא מעט סבלנות.

סיבה מספר 15: ביקורות שליליות

גולשים ברשת ומזהים אזכורים שליליים אודות המותג שלכם? תלונות רבות של לקוחות שנשארות ללא מענה הולם? היחס בן הביקורות השליליות לחיוביות לא דומה ובמצב הרבה יותר גרוע מן המתחרים? גם לפרופיל הביקורות שלכם ברשת יכולה להיות השפעה שלילית על הדירוגים של עמודי האתר בדפי תוצאות החיפוש.

לסיכום

מתוסכלים מכך שאתם לא נמצאים בעמוד הראשון עבור ביטוי חיפוש שחשובים לכם? מיואשים? רוצים להרים ידיים? אל תעשו זאת, לפני שתבררו האם אחת הסיבות שצוינה כאן, היא זאת שגרמה לכם לדשדש מאחור.  ברוב המקרים אפשר לתקן את הבעיות ולצאת לדרך חדשה.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן