מבזקים

האם אימות חתימה נוטריוני חוקי בכל קייס משפטי

פעמים רבות בחיינו אנחנו זקוקים לבצע אימות חתימה נוטריוני על מסמכים מסוימים. בהתאם לכך אנחנו גם לא תמיד מבינים מהו נוטריון, לשם מה אנחנו צריכים אותו והאם אימות החתימה הוא אכן מחייב. בשל כך נעסוק במאמר זה בדיוק בשאלות הללו וננסה לענות עליהן.

 

מה זה נוטריון?

נוטריון בהגדרתו הפשוטה זה הוא עורך דין שמוסמך בהתאם לחוק הנוטריונים והסמכתו כוללת אימות ואישור ועריכה של מסמכים משפטיים. החתימה של הנוטריון על אותם המסמכים בעצם נחשבת בתור אישור בעניין כך שמדובר במסמכים נכונים ומקוריים וכן כי החותמים עליהם אלו אותם החותמים.

תפקיד נוסף שיש לנוטריון הוא לא רק לאמת את החתימה אלא גם את המסמך עצמו. יש פעמים רבות שמדובר במסמכים מועתקים או מתורגמים והם דורשים חתימה של נוטריון שאמור לאמת את העובדה שאותו תרגום או אותה העתקה נאמנת למקור.

 

אז מה זה אימות חתימה נוטריוני?

אימות החתימה הנוטריוני הוא בעצם מתן תוקף משפטי והוא חשוב מאוד במקרים שבהם יש צורך בוודאות מוחלטת כלומר שלא יהיה כל ספר בנוגע לזהות של האדם שחתם על המסמך. בעצם בחתימה על המסמך לצד אימות החתימה הנוטריוני מעיד אותו הנוטריון כי הוא זיהה את אותו הבן אדם לפני ואותו הבן אדם הוא האדם שהתייצב בפניו וחתם על המסמך ובכך נעשה אימות חתימה מול עורך דין.

אימות החתימה הוא נדרש במיוחד לצורך מתן תוקף משפטי חד משמעי, אותו תוקף לא באמת ניתן לערעור. אימות כזה ברוב המקרים נדרש על מסמכים בעלי משמעויות כלכליות או משפטיות שיש להם השפעה.

 

מקרים שבהם יש צורך באימות חתימה נוטריוני

ישנם מקרים רבים אשר יש בהם צורך וחובה חוקית באימות חתימה נוטריוני. לדוגמא אחד המקרים הקלאסיים הוא ייפוי כוח על משכנתא. בעת שאנחנו מגיעים לקחת משכנתא מהבנק מאחר ומדובר בהלוואה מאוד גדולה שמוחזרת לפרק זמן ארוך מאוד, הנכס משתעבד עד לתום התשלומים אל הבנק עצמו. בהתאם לכך ישנו צורך באימות חתימה נוטריוני המהווה אימות חתימה מול עורך דין וזאת על מנת שהבנק יקבל את ייפוי הכוח.

גם במקרים של הסכמי ממון זוגות רבים שמעוניינים להינשא בוחרים לחתום על הסכם ממון שמטרתו היא הסדרה של העניינים הכלכליים שעלולים להיווצר במקרה של פרידה.

גם צוואות מחייבות באימות חתימה נוטריוני המאשר את זהות החותם בצוואה.

בעניין צוואות ניתן להבין את החשיבות של אימות החתימה הנוטריוני בהתאם לכך שהחותם נפטר בפתיחת הצוואה ואין לנו איך לאשר מולו את המסמך.

 

בהתאם לאמור לעיל חשוב להדגיש כי לא לכל מסמך ישנה חובה חוקית לבצע אימות חתימה נוטריוני או אימות חתימה אל מול עורך דין אבל אימות החתימה תמיד יהיה בעל משמעות ואין מסמך שהוא יפגע באמינותו.

במידה ואתם מחויבים מבחינה חוקית לבצע אימות חתימה אל מול נוטריון עליכם לבצע בדיקה כי אכן מדובר בנוטריון הרשום בפנקס הנוטריונים ובעל הסמכה בתוקף בהתאם לחוק הישראלי. כמובן שלאימות חתימה וכן ייפוי הכוח הנוטריוני יש תעיפים הקבועים בחוק וכדאי טרם ההגעה אל איש המקצוע לוודא את התעריף ולראות כי הוא לא חורג ממנו, חריגה מהווה עבירה על החוק.

 

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן