שבע מדינות במערב ארה״ב ייאלצו לקצץ בהדרגה משמעותית באספקת המים זאת בשל התייבשות מהירה נהר הקולורדו שהמהווה את מקור המים המרכזי. בשלב הראשון ישפיע הקיצוץ על שתי מדינות ועל מקסיקו.
אבל האמריקאים כהרגלם מאז ימי טראמפ, לנמרות הבצורת המתמשכת דווקא הגבירו את השאיבה מהנהר זיהק במדינות אריזונה, קליפורניה, קולורדו, נבאדה, ניו מקסיקו, וויומינג ויוטה.המדינות הללו רוקרנו את מאגרי המים המרכזיים שלהן – שנוצרו על הסטת יובלי הנהר – לרמות שמסכנות את אספקת המים של האזור והיכולת להפיק אנרגיה הידרומית.
נהר הקולורדו נשפך מהרי הרוקי אל המדבריות הצחיחות של דרום מערב ארה"ב. זוהי אספקת המים המרכזית עבור 40 מיליון איש.
כבר אשתקד הכריזו השלטונות הפדרליים על מחסור במים, מה שגרם לקיצוץ בנתח של נבאדה, אריזונה ומקסיקו בנהר כדי לנסות למנוע משני המאגרים הגדולים ביותר – אגם פאוול ואגם מיד – לרדת מתחת לרמה שתאיים על ייצור אנרגיה הידרומית. עתה ניתנו לשבע המדינות 60 יום (עד אמצע אוגוסט) לנהל משא ומתן על האופן בו יצמצמו באופן קולקטיבי את כמות המים בו הן משתמשות. היא דרשה מהן להפחית את השימוש במים ב-15-30%, צמצום חסר תקדים, או שהיא תאלץ להטיל עליהן הגבלות שתקבע בעצמה.
המתיחות הגבוה סביב היקף הקיצוצים וכיצד לחלק אותם בצורה הוגנת, הביאה לכך שהמדינות הטילו את האחריות אחת על השניה ונאחזו בעקשנות בזכויות המים שלהן, למרות המשבר שבפתח. נציגים משבע המדינות התכנסו שבשבוע שעבר בדנוור, קולורדו למשא ומתן של הרגע האחרון. אך הדיונים, שהתקיימו בדלתיים סגורות, לא הניבו תוצאות.