במסגרת עולם הבטיחות והגהות ניתן למצוא סדרה של קורסים ונושאים מקצועיים אשר רלבנטיים למקומות ולמצבים רבים, בפרט למקומות עבודה, ארגונים ומקומות בהם שוהים מדי יום מספר אנשים יחדיו. אחד הנושאים המוכרים והחשובים ביותר במסגרת זו הוא כמובן נושא כיבוי האש והתמודדות עם מפגעי אש, ולשם התמודדות מוצלחת עם הנושא מועברות הדרכות כיבוי אש במתכונות שונות. מדוע דווקא נושא ספציפי זה חשוב ומהותי כל כך וכיצד מתמודדים עימו בצורה טובה באמצעות הדרכת כיבוי אש מקצועית?
התמודדות עם מפגעי אש וסכנות קשורות שונות – כיבוי אש כנושא בטיחותי ראשון במעלה
הנושא של כיבוי אש והתמודדות נכונה עם מפגעי אש מסוגים שונים הוא חשוב ומרכזי כל כך מסיבה פשוטה – כמעט בכל מקום בו נמצאים תמיד קיימת סכנת אש פוטנציאלית. על מנת שתיווצר שריפה קיים צורך בשלושה מרכיבים יסודיים – חום, חומר וחמצן. בכל מקום בו אנו שוהים על פני כדור הארץ ניתן למצוא חמצן כמובן, כך גם חומר, ואילו חום נובע משלל יישומים שונים שבשימוש האדם, דוגמת רשת החשמל ומכשירים שונים למיניהם. בהתאמה, מפגעי אש אינם דבר נדיר כלל, למרבה הצער, כך שחשוב שכולנו נדע להתמודד ולתת מענה למפגעים אלו במידה וניתקל בהם.
לכן, נחשב תחום כיבוי האש לאחד הנושאים החשובים והעיקריים שבעולם הבטיחות והגהות, במיוחד עבור מקומות עבודה וארגונים למיניהם, כמו גם מוסדות חינוך מכל הסוגים ובעצם כל מקום בו מתקבצים מדי יום בני אדם.
הדרכת כיבוי אש היא הדרך המקצועית היעילה והמומלצת ביותר ללמד ולהכין אנשים להתמודד עם מפגעי אש במידת הצורך, כך שיידעו מה לעשות ומהן הפעולות הבסיסיות השונות שיש לבצע, ויצליחו לזכור ולעשות זאת תחת תנאי לחץ ופחד.
ידע רלבנטי בתחום, פעולות מיידיות שיש לעשות ותרגול בפועל – הדרכת כיבוי אש
מה ניתן למצוא בהדרכת כיבוי אש טיפוסית? זה תלוי כמובן בסוג הספציפי של ההדרכה, בקהל היעד וכיוצ"ב, אך באופן כללי ניתן לומר כי מדובר בהדרכה במסגרתה רוכשים ידע ומיומנות בכיבוי אש בסיסי ובפעולות הנדרשות במקרה של התמודדות עם מפגע אש, כמו גם מודעות כללית מפותחת וחשובה כל כך לנושא זה.
הדרכת כיבוי אש בסיסית לרוב נערכת לאורך כחצי יום (כשש שעות בממוצע), ובמסגרתה מועבר ידע כללי ופרטני גם יחד בנוגע לאש בכלל ולסוגי דליקות וההתמודדות עימן בפרט (דליקות מסוגים שונים מצריכות פעולות התמודדות שונות). נלמד ומתורגל גם הנושא של מילוט מחדר אפוף עשן (אתגר משמעותי לו רובנו איננו מוכנים כלל), ומתורגלות פעולות בסיסיות חשובות באופן מעשי. לדוגמה – הפעלת מטף כיבוי אש, שימוש בזרנוקים של מים וגלגלון אש וכד'.
התרגול המעשי בשילוב הידע התיאורטי מעלים משמעותית את הסיכויים לכך שבמקרה בו ניאלץ להתמודד עם מפגע אש ו/או עשן זה או אחר, נתפקד בצורה טובה ובתקווה נוכל להציל את החיים והבריאות שלנו ושל האנשים שסביבנו.
למידע נוסף אודות הדרכת כיבוי אש גלשו לכתובת