פיגוע בירושלים
צעיר חרדי כבן 20 נפצע קשה היום (שבת) לאחר שנדקר ברחוב ששת הימים בירושלים. החשוד במעשה נמלט מהמקום ולאחר מצוד נוטרל בירי. המחבל הוא נער פלסטיני, מוחמד אבו קטיש בן 16, תושב שכונת דאחיית אסלאם בכפר ענאתא ליד מחנה הפליטים שועפט, בעל תעודת זהות כחולה.
מהמשטרה נמסר כי "החשוד דקר עובר אורח באמצעות סכין ונמלט מהמקום. כוחות משטרה גדולים בפיקוד מפקד מחוז ירושלים, ניצב דורון תורג'מן, הגיעו למקום בתוך זמן קצר, סגרו את זירת האירוע והחלו סריקות אחר חשוד במעשה". מאוחר יותר אותר המחבל במגרש כדורגל סמוך. שוטר ירה וניטרל אותו.
דוברות מד"א : בשעה 16:11 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב ירושלים על פצוע ברחוב ששת הימים בירושלים. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח שערי צדק גבר כבן 20 במצב קשה עם פציעה חודרת. נדב חובש רפואת חירום במד"א יונתן שור סיפר: "הפצוע שכב על שביל כשהוא בהכרה וסובל מפציעה חודרת ומדממת בגופו. הענקנו לו טיפול רפואי שכלל עצירת דימומים וחבישה ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו קשה ויציב.
השר לביטחון הפנים עמר בר-לב:
"שוחחתי לפני שעה קלה עם השוטר שניטרל את המחבל שדקר אזרח בירושלים, ושיבחתי אותו על פעולתו המקצועית והנחושה שהובילה ללכידת המחבל, מנעה את המשך מסע הטרור שלו ברחובות הבירה, והצילה חיי אדם.
"איתורו וניטרולו של המחבל הגיעו בתום מצוד מהיר של שוטרי ושוטרות מחוז ירושלים בפיקודו של ניצב דורון תורג'מן – וכל המעורבים בפעילות הזו גם הם ראויים לכל שבח.
"שוב הוכח כי משטרת ישראל נמצאת בחזית המאבק בטרור הפלסטיני, בפרט בירושלים, והשוטרים והשוטרות פועלים במסירות, לעיתים תוך סיכון חייהם, כדי לחצוץ בין אזרחי ישראל למחבלים.
"אני מאחל החלמה מהירה לאזרח שנפצע בפיגוע".
עניין מרכזי