מבזקים

ביידן מסייע לנתניהו לצנן את הלהט הקיצוני בממשלתו שעלול להוביל את ישראל לחרם בינלאומי נגדה

BE5D59DF-E5C5-4507-986A-21A1708BE3CF

נוכח שובו של נתניהו לשלטון בראש ממשלת ימין קיצוני ומיליטנטי בעל כוונות התפשטות מוצהרות, ארצות הברית לא הפעילה את מלוא כובד משקלה כדי למנוע את קבלת ההחלטה החמורה שאושרה בסופהשבוע בוועדת האו"ם לפוליטיקה ולדה-קולוניזציה שאישרה ברוב של 98 מדינות את ההצעה הפלסטינית שקראה לחקירה של בית הדין הבינלאומי של האו"ם לגבי "המשמעות המשפטית של הכיבוש הישראלי המתמשך".

ההחלטה הקשה תגיע בחודש הבא לדיון במליאת האו"ם שם עלולה להתקבל ההחלטה הסופית בנושא. הרשות הפלסטינית דורשת מבית הדין שבהאג לקבוע כי "הכיבוש הישראלי" אינו זמני אלא קבוע. אם תתקבל ההחלטה צפויה להשתנות החלטה 242 של מועצת הביטחון של האו"ם שהסדירה את המצב הקיים עתה בגדה. במסגרת החקירה, צפוי בית הדין לפרסם המלצות לאו"ם כיצד לנהוג כלפי ישראל.

שגריר ישראל לאו"ם, גלעד ארדן, הגיב על ההחלטה באומרו כי ״אף גוף לא יקבע שהעם היהודי הוא כובש במולדת אבותינו. הפנייה לבית הדין בהאג תהיה המסמר האחרון בארון הקבורה של כל סיכוי לפיוס והתקדמות בעתיד. צעדים חד צדדיים של הפלשתינים ייענו בצעדים חד צדדיים. אל תגידו שלא ידעתם״.

 ״הפלשתינים משתמשים בבית הדין הבינלאומי כנשק להשמדה המונית במלחמה שלהם לדמוניזציה של ישראל. ההחלטה לפנות ל-ICJ מעבירה את הסכסוך למסלול התנגשות אובדני לעבר נקודת אל חזור. אל תגידו שלא הוזהרתם. צעדים חד צדדיים מצד הפלשתיניים ייענו בצעדים חד צדדיים. ישראל תגן על עצמה מפני כל איום", הוסיף.

הסיבה שהאמריקנים לא יצאו מגידרם למנוע את קבלת ההחלטה נובעת מן הרצון לסייע לנתניהו לצנן את תאוות הסיפוח של שותפיו בקואליציה הימנית קחרדיעת קיצונית. הממשלה החדשה מקבלת עתה סטירה מצלצלת ואזהרה בוטה כי אין סיכוי שהעולם יקבל בשיוויון נפש את תןכניות הימין הקיצוני והמתנחלים לפגוע בפלסטינים בגדה.

בהצבעה בוועדה המיוחדת של האו"ם לפוליטיקה ולדה-קולוניזציה, אושרה ההצעה ברוב של 98 מדינות, כאשר נגדה הצביעו 17 בלבד ו-52 נמנעו. ההחלטה,שהתקבלה ביוזמת הרשות הפלשתינית, זקוקה לאישור הרוב במליאת עצרת האו"ם במושב מיוחד שיתקיים בחודש הבא.

ישראל צפויה להחרים הדיון בהאג אבל השאלה היא איך יקבלו מדינות המערב, הגוש האירופי וארצות הברית את המסקנות ומה יהיו השלכותיהן. יצויין כי בין התומכות בהחלטה האנטי ישראלית היו גם רוסיה וגם אוקראינה.

השגריר ארדן ציין כי בין הארצות שהצביעו נגד ישנן מדינות חשובות, הנחשבות מרכזיות ומשפיעות בזירת האו"ם. ביניהן, מלבד ארצות הברית, בריטניה, קנדה אוסטרליה, גרמניה, איטליה, מדינה אפריקאית (ליבריה) ומדינה ממרכז אמריקה (גואטמלה). השגריר הזכיר ששופטי בית הדין הבינלאומי הם מינוי פוליטי שלמדינות חברות באו"ם היה חלק בהליכי מינויים.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן