כ-100 שגרירים ישראלים לשעבר ובכירים במשרד החוץ שיגרו מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ובו הביעו דאגה חמורה מפגיעה ביחסי החוץ של ישראל בעקבות המדיניות המסתמנת של הממשלה החדשה.
"אנו חוששים מפגיעה במעמד ישראל ובאינטרסיה, כתוצאה מהמדיניות המסתמנת, מהצהרות הנשמעות מאלה שימלאו תפקידים בכירים בממשלה ובכנסת, מהפרסומים על שינויים צפויים ביהודה ושומרון ובנוגע למספר חוקים קיצוניים העלולים להביא לאפליה ולדיכוי של מיעוטים ולפגיעה אפשרית בחופש הביטוי ובערכי הדמוקרטיה בישראל", כתבו השגרירים.
"אתה מודע לחשיבות הקשרים עם העולם הרחב לחוסנה של ישראל ואת משמעותם של המאבקים שניהלנו, המשברים שצלחנו וההישגים שהשגנו בשם ממשלות ישראל לדורותיהן כמשרתי ציבור מנוסים ומסורים", המשיכו השגרירים בפנייה לראש הממשלה המיועד. "כמי שמכירים היטב את הקהילה, אנו חוששים מאוד שההתפתחויות האחרונות בזירת הפנים תגרור תגובה בינלאומית קשה, פגיעה בקשרים האסטרטגיים עם ארצות הברית ואירופה, פגיעה אפשרית בהסכמי אברהם ונקיטת צעדים משפטיים נגד ישראל".
משגרי המכתב מזהירים כי המהלכים עלולים להשפיע על חוות הדעת המשפטית שתוגש בבית הדין הבינלאומי בהאג, ועל הנוכחות העסקית הבינלאומית במדינה. "לחששות שאנו מעלים בפניך כאן יש תימוכין שונים שהובעו כבר על ידי ידידי ישראל ואלה שאינם ידידינו בחו"ל", נכתב בהודעה לנתניהו. "אנו מפצירים בך ובממשלה הנכנסת בראשותך, לתת את העדיפות הנחוצה למדיניות החוץ ולא להפקיר את הזירה הבינלאומית מתוך הכרה עד כמה הנושאים הללו קריטיים לשימור ולקידום חוסנה של ישראל ולפעול כדי למנוע פגיעה באינטרסים החיוניים של המדינה ואזרחיה".
לפני כשבועיים הזהירו בכירים מכמה ארגונים יהודיים אמריקניים כי צעדים גזעניים או קיצוניים מצד הממשלה החדשה עלולים לפגוע משמעותית בתמיכה בישראל בקרב יהדות ארצות הברית. בפגישה קשה שנערכה בשגרירות ישראל בוושינגטון הועלו חששות בנוגע לסוגיית הפלורליזם הדתי בישראל והאפשרות שחוק השבות ישונה וכך גם חוק הגיור, בצורה שעלולה להשפיע לרעה על הקהילה היהודית בארצות הברית.