מבזקים

רקטות מעזה, אזעקה באשקלון, מתיחות בגדה

A95C4BF4-290B-4A20-86A6-3C6F893FE85D
כצפוי וחרף הודעת נתניהו שפניה של ישראל אינן להסלמה, הפלסטינים בעזה לא עברו לסדר היום על אירועי אתמול בג׳נין. סמוך לחצות נשמעה אזעקת צבע אדום באשקלון, בקיבוץ כרמיה ובזיקים.
מערכות כיפת ברזל שנפרסו בעקבות תוצאות הפעולה בג׳נין שבה נהרגו 8 פלסטינים, בהם אישה בת שישים פלוס בלתי מעורבת יירטו ככל הנראה שתי רקטות.  
דובר צה"ל מסר כי שתי רקטות שנורו מרצועת עזה יורטו הלילה (שישי) על ידי מערכת כיפת ברזל. בעקבות המתיחות הביטחונית המקלטים הציבוריים והמיגוניות ברחבי העיר אשקלון פתוחים. התושבים נקראו לגלות עירנות גבוהה. צוותי העירייה נמצאים בדריכות מלאה וערוכים לכל תרחיש.
צה״ל תקף מהאוויר בתגובה לירי הרקטות מטרות ברצועת עזה.
בעקבות ההסלמה קיים חשש רציני שאבו מאזן יורה על הפסקה מיידית של השת״פ הביטחוני עם ישראל. גורמים ערביים, בהם מצרים, ירדן, סעודיה וקטאר מעורבים במטרה למנוע הסלמה.  עם זאת ההערכה היא שהעזתים יסתפקו בירי הזה ויימנעו מהחרפה שתביא לקץ התקופה השקטה ברצועה שנמשכה כל עת כהונתה של הממשלה הקודמת. 
ביום שני צפוי להגיע לארץ שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן ובירושלים ובוושינגטון מעוניינים שהביקור יתרכז בטיפול באיום האיראני במקום במשבר החדש בגדה. ישראל העבירה לכל ידידותיה במערב הבהרה כי הפעולה במחנה הפליטים בג׳נין היתה הכרחית כדי למנוע פיגוע טרור קטלני קרוב בליבה של ישראל התחומי הקו הירוק. 
עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן