מבזקים

שר החינוך: ייקח שנים לתקן את נזקי הקורונה בקרב תלמידי ישראל

B01E5D61-4B08-4E0A-A3B9-6ED5A06C32A4

מחקר חדש מעורר דאגה בשל ממצאיו הקשים. מתברר כי בישראל ירדה משמעותית בשנה האחרונה תחושת שביעות הרצון מהחיים בקרב בני הנוער בישראל ושיעור התלמידים שדיווחו על מצוקות נפשיות עלה מכ־25% לפני פרוץ המגיפה ל־32%.

שר החינוך יואב קיש אמר שמדובר במחקר חשוב וכי ייקח שנים לתקן את הנזקים. הנתונים מתבססים על מחקר שבו לקחו חלק כ־2,700 תלמידים מכיתות ו', ח' ו־י', שהוא חלק ממחקר בינלאומי של ארגון הבריאות העולמי, הנתמך בידי משרד החינוך.

מהבדיקה עלה בין היתר כי בקרב בנות, בייחוד במגזר היהודי, יש שיעור גבוה של תלמידות המדווחות על מצוקות נפשיות, סימפטומים גופניים ותחושת בדידות. בכל מדדי הרווחה הנפשית והגופנית, ניכר כי תלמידי המגזר היהודי דיווחו על תחושות קשות יותר ביחס למגזר הערבי.

כמו כן, נראה כי הקורונה ריתקה את התלמידים למסכים עוד יותר, גם בשל שיעורי הזום.

על פי המחקר, בקרב כלל התלמידים ישנה עלייה משמעותית בשיעור המסווגים כמשתמשים בעייתיים במדיה החברתית. גם שיעור הבנות המדווחות על שימוש בעייתי במדיה החברתית עלה באופן ניכר לעומת שנת 2019.

בנוסף, נרשמה עלייה ניכרת בצריכה סמים ממכרים עם הגיל, מדאיג במיוחד הזינוק המשמעותי בשיעור בני הנוער המדווחים על שתייה מופרזת לפחות פעם בחודש – שעלה מכ־7% לפני פרוץ המגיפה ל־14% אחרי החזרה למסגרות ב־2022.

בשנת הסקר הנוכחי ניכרת מגמת עלייה בעישון סיגריות, צריכת אלכוהול ושכרות. עם זאת, ישנה ירידה קלה בשיעור התלמידים הצורכים קנאביס.

סיום הלמידה מרחוק עם חלוף הקורונה הובילה לירידה בממדי הבריונות ברשת – מ־16.8% בשנת 2021, ל־9.9% בשנת 2022.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן