שיבושים קשים נרשמים מתחילת השבוע במערכות ניווט לווייני (GPS) במרחב ישראל ומזרח הים התיכון. השיבושים מיוחסים לניסיון ישראלי לשגר טילים לעבר מורות ישראליות. עם זאת, מומחים זרים טוענים שהדבר עלול להביא לנפילת טילים במרכזי אוכלוסיה גם אם הכוונה המקורית של משגרי הטילים היתה שונה.
גם כאן מיוחסים השיבושים לחילופי האש בין ישראל לבין ארגונים בסוריה ובלבנון ששיגרו עשרות רקטות ולפחות מל"ט אחד לשטח ישראל ולמעורבות האיראנית בלחימה.
בסוף השבוע נרשם באזור ישראל השיעור החריף ביותר מזה חצי שנה של שיבושי GPS. הנתונים מבוססים על מערכות הניווט הלווייני של מטוסים אזרחיים הטסים בשמי המזרח התיכון, ומדווחים באופן אוטומטי על רמת הדיוק של המערכות בכל רגע נתון. בממוצע, מדי יום מדווחים כ-9% מהמטוסים באזור על הפרעות משמעותיות ב-GPS ורמת דיוק נמוכה של המערכות. במהלך סוף השבוע דיווחו יותר מ-20% מהמטוסים על הפרעות שהובילו לרמת דיוק נמוכה של מערכת הניווט – הנתון הגבוה ביותר מאז אוקטובר אשתקד.
בישראל העריכו בעבר כי מערכות צבאיות רוסיות בסוריה הן שגורמות לשיבושים, אך ייתכן כי גם אמצעים ישראליים תורמים לכך. השיבושים מורגשים בעיקר במטוסי נוסעים וכלי טיס זעירים, כולל רחפנים. לטענת הארגון האירופי לבטיחות אווירית, סביר כי השיבוש נובע מהפעלת מערכות למניעת תקיפות מל"טים. שר הביטחון לשעבר, בני גנץ, הודה אשתקד כי ישראל ושכנותיה הקימו מערך הגנה אווירי אזורי שכבר הביא "לסיכול ניסיונות איראניים לאתגר את ישראל ומדינות נוספות במזרח התיכון", ולדבריו המערך מתמודד עם "ניסיונות איראן לפגוע במדינות האזור באמצעות רקטות, טילי שיוט וכטב"מים".
בשבוע שעבר הופל מל"ט איראני ששוגר מסוריה בשמי עמק החולה. מצה"ל נמסר כי המל"ט הופל באמצעים אלקטרוניים, ולא בירי. בלילה שבין שלישי לרביעי שוגרו מרצועת עזה לעבר יישובי העוטף כ-16 רקטות. בחמישי לפנות בוקר שוגרו מהרצועה גם 7 טילי נ"מ (טיל נגד מטוסים), אשר לטענת צה"ל התפוצצו באוויר ולא פגעו באף כלי טיס. ביום חמישי בצהריים שוגרו מדרום לבנון 34 רקטות לעבר צפון ישראל, ו-25 מהן יורטו על ידי כיפת ברזל. הלילה שוגרו מסוריה לעבר רמת הגולן 6 רקטות, רובן נפלו בשטחים פתוחים ואחת יורטה על ידי מערך ההגנה האווירית.
בתשובה לשאלת כתב עיתון "הארץ" אם ישראל פועלת באמצעים שונים לשיבוש מערכות GPS כדי למנוע מתקפות מל"טים איראניים, מסר צה"ל כי: "צה״ל פועל במגוון מימדים כנגד האיומים המגוונים בכלל הגזרות. במרחב האזורי ישנם עוד גורמים רבים הפועלים בדרכים מגוונות בכדי להגן על עצמם, לצד ישראל".
ביוני 2019 הודתה רשות שדות התעופה לראשונה כי יש הפרעות בקליטת מערכות הניווט הלווייני במרחב האווירי של ישראל, לאחר הצטברות של תלונות טייסים על שיבושים קשים בנתב"ג. "ישנם שני דברים שמורגשים בתא הטייס. הדבר הראשון הוא 'חסימה טיפשה', ירידה בדיוקי הניווט של המטוס", סיפר קברניט "אל על" בזמנו ל"הארץ". "בעת האחרונה החלה גם מעין 'גניבה' של האות ואז המטוס 'מופיע' במקום אחר. זה לא אירוע מסוכן, אבל זה מטרד. יצא לי להגיע לנחיתה בנתב"ג ופתאום לקבל התראת קירבה אל הקרקע כי ה־GPS חשב שאני בהרי ירושלים".
עניין מרכזי