מושב הקיץ של הכנסת נפתח היום כשהקואליציה יכולה להעביר בכל רגע נתון ללא שום צורך בהליך מקדים את חקיקת החוק המשמיד את עצמאותו של בית המשפט ומכפיף אותו ללא בקרה וללא אפשרות ביקורת לגחמה של הדיקטטור בנימין נתניהו.
הואיל וחוקי הדיקטטוריזציה הועברו במהירות, בכוחניות ובאופן דורסני בקריאות ראשונות ואושרו על ידי ועדת החוקה המיליטנטית של רוטמן, עכשיו יכול ביבי בהתראה של שעתיים להעביר סופית את החוק וזהו. הדיקטטורה נכנסת לתוקף.
לכאורה פשוט אבל לא כל כך. נתניהו מבין שזה יוביל לאנרכיה מיידית במדינה ומה שמפחיד אותו עוד יותר הם האיומים מהחוץ לפתוח במסע החרמות נגד נתניהו וממשלתו עד כדי ניתוק יחסים ממדינות באירופה, באפריקה ועוד. מעל כל זה מרחף האיום האמריקני להפסיק את הברית עם ישראל ברגע שתחדל להיות דמוקרטית.
לקח לליכודניקים זמן אבל הם מבינים עתה בהמוניהם שעבר זמנו של נתניהו וכי הגיעה העת שיפנה את מקומו. בסוף השבוע הצביעו על כך סקרי בחירות והיום כאן 11 מגלה החמרה במידת המיאוס מנתניהו.
סקר כאן חדשות: בני גנץ מזנק למספר שיא של מנדטים
על פי ממצאי הסקר שנערך בשיתוף מכון קנטאר, יו"ר המחנה הממלכתי מתחזק משמעותית על חשבון יאיר לפיד ויש עתיד. בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה – גנץ רושם התחזקות על פני נתניהו. וגם – האם יש להמשיך עם חקיקת הרפורמה ומה חושב הציבור על תפקודו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר?
בני גנץ והמחנה הממלכתי ממשיכים להתחזק בסקרים: סקר כאן חדשות ומכון קנטאר שפורסם היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11, מגלה כי אילו הבחירות היו מתקיימות היום גנץ מזנק לנתון שיא של 30 מנדטים. על פי תוצאות הסקר, המפסידה העיקרית היא יש עתיד ויאיר לפיד, שסופגים ירידה חדשה ל-18 מנדטים בלבד. הליכוד שומר על כוחו בהשוואה לסקר הקודם. על פי הממצאים, לקואליציה 51 מנדטים בלבד. באשר לשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, גנץ ממשיך להתחזק גם בגזרה הזו על פני נתניהו.
התוצאות המלאות
המחנה הממלכתי – 30 מנדטים
הליכוד – 25 מנדטים
יש עתיד – 18 מנדטים
ש"ס – 10 מנדטים
הציונות הדתית – 9 מנדטים
יהדות התורה – 7 מנדטים
ישראל ביתנו – 6 מנדטים
חד"ש-תע"ל – 6 מנדטים
רע"מ – 5 מנדטים
מרצ – 4 מנדטים.
לא עוברות את אחוז החסימה
העבודה – 2.5%
בל"ד – 2.6%
ההתאמה לתפקיד רה"מ
בשאלת ההתאמה לתפקיד ראש הממשלה נשאלו העונים -מבין האישים הבאים, מי מתאים יותר לכהן כראש ממשלת ישראל? בהשוואה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לראש האופוזיציה יאיר לפיד – האחרון ממשיך להיחלש, כאשר שוב נתניהו מוביל בפער די משמעותי, לאחר שוויון בסקר הקודם. בקרב כלל המדגם, בנימין נתניהו זכה ל-36% , יאיר לפיד ל-29%, 35% ענו אף אחד מהם.
בהשוואה בין ראש הממשלה נתניהו ליו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ – שר הביטחון לשעבר מתחזק משמעותית והוא מגדיל את הפער מנתניהו. בנימין נתניהו זכה בסקר ל-33%, בני גנץ ל-43%, 24% ענו אף אחד מהם.
לאחר הפגנת הימין בחמישי והמחאה שנגד הרפורמה במוצ"ש, משתתפי הסקר נשאלו גם באשר לרפורמה המשפטית. הם התבקשו לענות מה לדעתם יש לעשות במידה והמו"מ ייכשל ולא יגיעו להסכמות. 29% ענו כי להמשיך עם הרפורמה כפי שתוכננה, 55% ענו כי יש לעצור או לגנוז את הרפורמה, 16% ענו "לא יודע".
מי שעמד במרכז הפגנת הימין ביום חמישי שעבר היה שר המשפטים יריב לוין, שתקף בחריפות את בית המשפט העליון ומערכת המשפט. משתתפי הסקר נשאלו מה לדעתם מבקש לוין לעשות באמצעות אישור הרפורמה. 36% ענו כי שר המשפטים מנסה לחזק את הדמוקרטיה, 45% ענו כי הוא מנסה להחלישה.
איפה המשילות?
על רקע גל האלימות במגזר הערבי והיבוקרת נגד השר לביטחון לאומי, נשאלו המשתתפים גם באשר להערכה כל תפקודו של איתמר בן גביר. 19% מכלל המדגם העריכו את תפקודו של בן גביר כטוב, 73% העריכו את תפקודו כלא טוב.
גם בקרב מצביעי הקואליציה מצבו של בן גביר לא טוב בסקר זה. 38% ממצביעי הקואליציה הגדירו את תפקודו טוב, 54% ממצביעי הקואליציה העריכו את תפקידו כלא טוב.
בשאלה האחרונה, התבקשו המשתתפים בסקר לענות על השאלה – לדעתך, האם צריך לכפות בחקיקה על החרדים להתגייס לצה"ל או להעניק להם אפשרות לקבל פטור משירות? 36% מכלל המדגם ענו כי יש לכפות בחקיקה את גיוס החרדים, 40% ענו כי יש לאפשר להם פטור משירות בצה"ל.