לביידן נמאס ממשחקי ההשהייה המכוונת של נתניהו ומאיומיו לפתוח במתקפה קרקעית ברפיח תוך הגלייה מחודשת של מיליון פליטים והיום במפתיע וללא הכנה מוקדמת לא הטילה אמריקה וטו ומועצת הביטחון של האו"ם קיבלה החלטה הדורשת מישראל להסכים מייד להפסקת אש הומניטרית במהלך חודש הרמדאן.
מדובר בהפוגה של כשבועיים עד סיום החג. במקביל נדרש החמאס לשחרר מיידית וללא-תנאים את החטופים. 14 מדינות תמכו בהצעת ההחלטה, ארצות הברית נמנעה אך משלא הטילה וטו,ההצעה עברה לקול מחיאות כפיים של נציגי כל המעצמות והמדינות החברות במועצת הביטחון.
שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן אמר כי "הדרישה שלכם להפסקת אש מבלי להתנות אותה בשחרור חטופינו, פוגעת במאמצים לשחרורם ונותנת לחמאס תקווה להשיג הפסקת אש בלי לשחרר את החטופים. כל חברות המועצה היו צריכות להתנגד להצעה הזו".
מלשכת נתניהו נמסר כי "בהחלטה הקודמת סין ורוסיה הטילו וטו בין השאר משום שהן תמכו בהפסקת אש בלי שחרור החטופים. בהחלטה הנוכחית רוסיה וסין תמכו, יחד עם אלג'יריה ומדינות אחרות. ארה"ב לא הטילה היום וטו על הנוסח החדש שקורא להפסקת אש ללא התניה בשחרור החטופים.
בעקבות ההחלטה הורה נתניהו על ביטול יציאת המשלחת לוושינגטון. הרקע להחלטת נתניהו הגיע בשל הודעת האמריקנים לשר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר, לפיה בכוונת ארה"ב להעביר שתי החלטות נפרדות במועצת הביטחון, בלי קשר ביניהן, אחת להפסקת אש והשנייה לשחרור חטופים.
שר החוץ ישראל כץ בתגובה להחלטת מועצת הביטחון: מדינת ישראל לא תנצור את האש. נשמיד את חמאס ונמשיך להילחם עד שאחרון החטופים ישוב הביתה.
חמאס ברך על החלטת מועצת הביטחון, ומסר כי "אנו מדגישים את ההכרח להגיע להפסקת אש קבועה שתביא לנסיגת הכוחות מרצועת עזה, ולחזרת העקורים לבתים מהם יצאו. אנו מאשרים את נכונותנו להשתתף בהליך חילופי שבויים מיידי שיוביל לשחרור אסירים משני הצדדים". בארגון הוסיפו: "אנו קוראים למועצת הביטחון ללחוץ על ישראל לדבוק בהפסקת האש ולהפסיק את מלחמת רצח העם והטיהור האתני נגד עמנו. אנו מאשרים את זכותו של עמנו להקים את מדינתו העצמאית והריבונית עם ירושלים כבירתה, ואת זכות השיבה וההגדרה העצמית בהתאם להחלטות בינלאומיות".