בעוד שצרפת וספרד מודיעות שהן תומכות במהלך של התובע בבית הדין הבינלאומי, נורבגיה ומדינות נוספות מצהירות שאם נתניהו יעז להגיע אליהן – הוא ייעצר ובצד הודעת כמה מדינות אירופיות בהן סרביה ואירלנד על כוונתן להכיר במדינה פלסטינית באופן חד צדדי, הביעו מנהיגי ארצות וברית , גרמניה, צ׳כיה ובריטניה התנגדות נחרצת למהלך של בית הדין האזורי מפעילות את כובד משקלן למניעת קבלת ההחלטה על הוצאת צווי המעצר הבינלאומיים.
הנשיא ביידן גם שותף למאמץ פנימי בקונגרס להטיל סנקציות אישיות על התובע והשופטים של האג אם תתקבל ההחלטה על הוצאת צווי המעצר.
בזירה הפנימית, שר הביטחון, יואב גלנט, מגיב בחומרה להחלטת התובע לדרוש צו מעצר נגדו: ״ישראל נלחמת החל מה-7 באוקטובר באויב רצחני וצמא דם, צה״ל נלחם בהתאם לכללי הדין הבינלאומי, תוך נקיטת מאמצים הומניטריים ייחודיים שכמותם לא ננקטו באף סכסוך מזוין.
מדינת ישראל גאה בטוהר הנשק של חיילי צה״ל ומפקדיו.
כשר הביטחון, אני מגבה ומחזק את חיילי צה״ל הלוחמים להגנת עם ישראל ומגשימים את הזכות ואת המחויבות העמוקה להגן על עצמנו בכוחות עצמנו.
הניסיון של תובע בית הדין הפלילי הבינ"ל קארים חאן להפוך את היוצרות לא יצלח – ההקבלה של התובע בין ארגון הטרור חמאס למדינת ישראל היא בזויה ומעוררת שאט נפש. מדינת ישראל אינה צד לביה"ד ולא מכירה בסמכותו.
הניסיון של התובע קארים חאן למנוע ממדינת ישראל את הזכות להגן על עצמה ולשחרר את חטופיה חייב להידחות על הסף״.
עניין מרכזי