מבזקים

סטארטאפים? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתכונן לקראת 2025

סטארטאפים מהווים כוח מניע בכל הנוגע לחדשנות וצמיחה כלכלית בעולם עסקי בינלאומי ודינמי. קידומם של סטראטאפים מבטאים את שאיפותיהם של קהל רחב של אנשים הלהוטים להביא לעולם רעיונות חדשים פורצי דרך.

קידום של סטארטפים ברחבי העולם מהווה אתגר בפני עצמו, כשלא פעם רעיון חדשני ויוצא דופן עלול להיבלם בשלבים מוקדמים וזאת בשל ביצוע כושל בקידומו. חברת ERB מהווה את עמוד התמך בעבור אותם תהליכים וזאת למול הרצון והאמונה להביא את אותם רעיונות לקדמת הבמה ובכך לתרום לעולם חדשני יותר.

בכתבה שלפניכם נציין מספר טיפים חשובים ומשמעותיים שיסייעו לכם לקדם סטארטאפים חדשים לתוך שנת 2025.

פירוט מלא ורחב של הרעיון שלכם

פיתוח מוצר או רעיון חייב להיות, בסופו של דבר, מפורט לפרטי פרטים. בשלב זה חשוב לכתוב בצורה נהירה אודות הרעיון שלכם, למי בדיוק הוא מיועד ומה הוא פותר בעצם? ציינו מהם היתרונות של המוצר החדש שלכם לעומת מוצרים דומים אחרים שקיימים בשוק.

כתיבת פירוט מלא אודות המוצר או הרעיון שלכם, יאפשר לכם לשתף את מה שכתבתם עם אנשי מקצוע אחרים. אלו יוכלו להעניק לכם משוב מקיף, שיאפשר לכם לקבל תובנות חדשות ובכך לבצע חידוד משמעותי לאותה כתיבה התחלתית.

מחקר שוק מקיף

ביצוע של מחקר שוק מקיף מהווה טיפ חשוב ומרכזי לאורך שנים רבות והוא בהחלט רלוונטי גם היום.

מחקר שוק מהווה את הדרך שלנו לקבל תשובות מהותיות בנוגע לרעיון או המוצר שאותו אתם מפתחים. המחקר מהווה אף בסיס לאסטרטגיית השיווק בה נבחר. בין היתר, נוכל באמצעות מחקר שוק לקבל מענה בנוגע לגודל השוק אליו אנו מכוונים והאם אותו שוק רחב מספיק, כדאי ומעניין.

בנוסף לכך, נלמד מיהן הדמויות המרכזיות בשוק אליו אנו מכוונים, מהם יחסי הכוחות, אודות המתחרים הפוטנציאליים שלנו וכיצד הם פעלו עד כה, אילו מודלים עסקיים קיימים באותו השוק, מהם הצרכים השונים של הלקוחות, באילו כלים פרסומיים עושים המתחרים שלנו שימוש ועוד.

בניית תוכנית עסקית

בניית תוכנית עסקית לסטארטאפ מהווה הכרח גם כיום. בנייתה של תוכנית עסקית מהווה כלי המחשה אנליטי בעבור תכנון הרעיון, ניטור הביצועים בפועל וביכולת של צוות העובדים הרחב לתקשר אחד עם השני ולעבוד בהרמוניה מלאה, ביצועית ויעילה.

בתוכנית העסקית חשוב להגדיר את הרעיון באופן שיציגו כעסק לכל דבר ועניין, ובו רישום כלל היעדים בטווחי הזמן הקצרים, הבינוניים ובעתיד הרחוק יותר, ניתוח ההיתכנויות, הסיכונים, כלל המשאבים הקיימים והרווחיות.

התוכנית העסקית מהווה את המקום בו נדע כיצד לנטר את כלל הביצועים של הצוותים השונים, מרמת המנהלים ועד אחרון העובדים. בחלק זה, נכיר כיצד יתבצע הניטור, באילו כלים ודרכים ייעשה הניטור, מי יהיה זה שייבחן את הביצועים ומי אלו שיבצעו הערכה קדימה בהתאם לתוצאות שיתקבלו בפרקי זמן שונים.

פרק חשוב נוסף בתוך תוכנית עסקית בסטארטאפ, נוגעת לאופן התקשורת בין העובדים השונים. בחלק זה מושם דגש על תקשורת מבוססת היררכיה וכזו שתאפשר לכל איש מקצוע בצוותים השונים לקבל את המידע הנחוץ לו בצורה מתוזמנת, נכונה וכזו שתוכל להניע כל פרויקט בצורה החלקה ביותר.

חשוב להדגיש, כי קיומה של תוכנית עסקית מהווה אבן יסוד הן עבור סטארטאפים ואף עבור עסקים וחברות בינלאומיות גדולות וגם בעבור עסקים מקומיים קטנים. אותה תוכנית עסקית מהווה בעצם סוג של ספר הדרכה יסודי ובסיסי, הן בעבור מי שנמצא בעסק או בחברה שנים רבות ולבטח עבור כל גוף או אדם שהצטרף לאורך השנים.

אל פחד! מותר ורצוי לטעות

הרושם שמתקבל בהקמה של סטארטאפ הוא שאין כמעט מקום לטעויות. במקרים רבים, מדובר באמירה נכונה, כשישנן טעויות קריטיות שעלולות להוביל לבלימה מוחלטת בפיתוח של רעיון או מוצר כלשהו.

חשוב להדגיש כי בתוך תהליך הקמת סטארטאפ אתם תמצאו עצמכם טועים לא פעם, גם במקרים בהם ביצעתם מחקר מקיף ומקצועי אודות נושא מסוים בתהליך והתנהלתם לפיו, תוכלו להתרשם כי היו פרמטרים נוספים שאותם הייתם צריכים לקחת בחשבון.

אפשרו לעצמכם מרחב טעויות בתוך אותו תהליך ארוך ומורכב. מרחב בו תדעו, במקביל, לזהות את אותן טעויות, לבחון אותן לעומק וללמוד מהן להמשך. מדובר בתהליך טבעי וצפוי, שרק יחדד לכם יותר לקראת ההמשך.

 

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן