בצד ההכרזה של צבא איראן למחרת התקיפה הישראלית על זכותה של טהרן להגיב הודגשה קריאתה החוזרת נישנית של הנהגת איראן להפסקת אש קבועה בלבנון ובעזה שתביא לסיום מיידי של המלחמה. ההודעה מתפרשת במערב כרצון איראני לסיים את סבב המהלומות ההדי מול ישראל.
בהודעת צבא איראן נאמר: "איראן שומרת לעצמה את הזכות החוקית והלגיטימית להגיב בזמן. היא מדגישה כי יש להשיג הפסקת אש קבועה בעזה ולבנון", נכתב בהודעת צבא איראן. בסוכנות הידיעות AP פירשו את ההודעה כרמז שיאפשר למנוע הסלמה.
גם שר החוץ האיראני שקיים סדרת שיחות ומפגשים עם מקביליו במדינות רבות כולל שיחות עם שרי החוץ של מצרים, סעודיה וקטאר לא הועלתה כלל אפשרות של תגובה איראנית קרובה.
בישראל ממשיכים להתרברב. אחרי ההודעה הישראלית מיד בסיום התקיפה ולאחר שכל מטוסינו חזרו בשלום לבסיסם כי מבחיתנו תם סבב התקיפות מגיע השלב שבו ממשלת נתניהו מנסה לשכנע את תומכיה שלא מדובר בתקיפת ״דרדל׳ה״ אלא בתקיפה משמעותית במפעלים המייצרים חלקים קריטיים לתעשיית הטילים האיראנית.
בכל מקרה עבור חיל האוויר מדובר במבצע מורכב ומוצלח שבו השתתפו כמאה מטוסים בהם לפי מקורות זרים מטוסי אדיר. כשני שלישים מהטייסים שהשתתפו המבצע הם אנשי מילואים.
בישראל טוענים שהמבצע מחליש מהותית את יכולת ההגנה האווירית האיראנית ואם הם יחליטו להמשיך בסבב הרי שבפעם הבאה הם יחטפו מכה הרבה יותר גדולה. לזכות נתניהו ייאמר כי המליח לאזן בין הלחץ העולמי הכבד להמנע משבירת הכלים ולא לתקוף מתקני גרעין ואנרגיה לבין הצורך הפנימי להראות שהגבנו על מתקפת הטילים מלפני שלושה שבועות.
אז מה עכשיו? יכול להיות שנתניהו החל במסע לסיום המלחמה ואולי לא. לך תדע.
עניין מרכזי