מבזקים

צעיר ירושלמי חשוד שהתגייס למודיעין האיראני והציע לבצע פעולות טרור תמורת תשלום

IMG_0392

צעיר ישראלי בן 23 מירושלים עצור בחשד לריגול חמור ולהתארגנות לפעולות טרור בשירות המודיעין האיראני ובמימונה האיש, ישראל מויאל. נענה לקשר עם גורמי המודיעין האיראנים באמצעות הרשתות החברתיות.

החשוד שנגדו הוגשה הצהרת תובע בטרם הגשת כתב אישום היה בקשר עם פרופיל המכונה "אריאנה", ולאחר היכרות ראשונית עם פרופיל זה הועבר הקשר לגורם המכונה "ג'ון", שהפעיל אותו. על פי החשד האיש ידע שהוא מופעל בידי האיראנים אך הציע ביוזמתו לתכנן ולבצע פעולות טרור כמו הצתת רכב משטרתי ופגיעה ברכבת הקלה והכל תמורת תשלום.

בחקירת השב״כ בשיתוף המשטרה התברר על פי החשד כי חרף העובדה החשוד הבין כבר בתחילת הקשר כי "ג'ון" הוא גורם איראני, הוא הסכים לבצע בהכוונתו משימות איסוף מודיעין, ובהן צילום כתובת וריסוס גרפיטי. בתוך כך, צילם אמויאל דף עם הכיתוב "עושים שלום" באזורים שונים בירושלים ובתל אביב, ריסס כמה כתובות גרפיטי של המילה "סינוואר" בתל אביב, צילם מספר בתים ורחובות בנתניה ובירושלים ושלח למפעילו את כלל משימותיו.
מהשב״כ נמסר: "חקירה זו חושפת, פעם נוספת, את מאמצי גורמי המודיעין האיראנים לגייס אזרחים ישראלים לטובת קידום פעילות ריגול וטרור בישראל, והיענות של אזרחים ישראלים לביצוע המשימות בהכוונה איראנית, תוך שהם מודעים לזהות המפעילים. הכול לשם תמורה כספית".
אמויאל רכש מצלמת גו פרו וכרטיס זיכרון לטובת תיעוד המשימות, ערך סרטון של שריפת רכב, ביצע חיפושים ברשתות החברתיות לטובת רכישת אקדח, משתיק קול וחומרים לייצור מטען ואף צפה בסרטונים אודות ייצור מטעני נפץ. כל זאת, נכתב בהודעת שב"כ והמשטרה, לשם קידום פעילות אלימה של ביצוע פיגוע בישראל. הוא גם התבקש לגיוס אנשים נוספים, לרבות בעלי רקע פלילי.
החקירה העלתה בנוסף כי אמויאל הציע למפעילו האיראני לשרוף ניידת משטרה ולפעול להפסקת החשמל ברכבת הקלה בירושלים, ולצורך כך צילם נקודות שונות באזור הרכבת הקלה בניסיון לאתר את ספק הכוח, ושלח את הסרטון למפעילו. בתמורה לפעילותו קיבל אמויאל תשלום ממפעילו האיראני באמצעות מטבעות קריפטו.
שב״כ והמשטרה מזהירים  כי "גופי הביטחון של מדינת ישראל, ובכללם שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל, שבים ומזהירים את אזרחי ותושבי ישראל מפני קיום קשר עם גורמים זרים וביצוע משימות עבורם. כלל גופי הביטחון יפעלו למצות את הדין בחומרה מול כל המעורבים בפעילות שכזו. הציבור מתבקש לדווח לשירות הביטחון הכללי ו/או למשטרת ישראל בטלפון 100 על כל פניה חשודה שמתקבלת מגורם שאינו מזוהה, בעיקר פניות המבוצעות ברשתות החברתיות ובאתרי דורשי עבודה".עניין מרכזי״

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן