דילוג לתוכן
מבזקים

טראמפ מאיים, מבטיח חורבן לחות׳ים וגהינום לחמאס אבל בשטח המציאות כמעט הפוכה

IMG_2451

בעוד מטוסי הקרב האמריקניים ממטירים אש על יעדי החות’ים בתימן, והעולם עוקב בדריכות אחרי הסלמה נוספת במזרח התיכון, מאחורי הקלעים ממשיכה איראן לטוות את חוטי ההשפעה שלה – השחקנית האמיתית שמניעה את גלגלי המלחמה בים האדום. התקיפות האמריקניות האחרונות, שהחלו ב-15 במרץ 2025 והרגו עשרות, כולל בכירים חות’ים, חושפות שוב את עומק התמיכה האיראנית במורדים התימנים: טילים בליסטיים, מל”טים מתקדמים, ואימונים צבאיים שמגיעים היישר מטהרן. אבל מה בדיוק כוללת התמיכה הזו, כיצד היא משפיעה על המאזן האזורי, והאם היא תצליח להציל את החות’ים מהמכה האמריקנית?

בזמן שממשל טראמפ מבטיח “כוח קטלני מוחץ” עד שהחות’ים ייכנעו, גורמים במודיעין הישראלי והאמריקני מזהירים: איראן לא מתכוונת לוותר על הזרוע התימנית שלה כל כך מהר. מאחורי כל טיל ששוגר לעבר ספינה בים האדום, מאחורי כל מל”ט שמאיים על נתיבי הסחר הבינלאומיים, עומדת טביעת אצבע איראנית ברורה – תמיכה שיטתית שהפכה את החות’ים מארגון מקומי מוחלש לאיום אסטרטגי של ממש. הכתבה הזו חושפת את ממדי הסיוע האיראני, מהנשק הקטלני ועד ההשפעה הפוליטית, ומנסה לענות על השאלה הבוערת: האם טהרן תצליח לשמור את החות’ים בחיים – או שמא הקמפיין האמריקני יכריע את הציר הזה אחת ולתמיד?

תמיכת איראן בחות’ים: פירוט מלא

1. תמיכה צבאית

איראן מספקת לחות’ים סיוע צבאי משמעותי, שהפך אותם מכוח מיליציוני מקומי לארגון בעל יכולות מתקדמות. התמיכה כוללת:

  • אספקת נשק מתקדם:
    • טילים בליסטיים וטילי שיוט: מומחי האו”ם וגורמי מודיעין מערביים זיהו כי טילים כמו ה”בורקאן-2H” וה”קאהר” שבשימוש החות’ים הם גרסאות של טילים איראניים כגון ה”קיאם-1”. דו”ח של האו”ם מ-2024 ציין דמיון ברכיבים בין נשק חות’י לנשק איראני.
    • מל”טים (כלי טיס בלתי מאוישים): החות’ים משתמשים במל”טים מתאבדים כגון ה”סמאד-3” ו”קאסף-1”, שדומים למל”טים איראניים כמו ה”אבאביל-T”. מל”טים אלה מאפשרים להם לתקוף מטרות במרחק של עד 1,500 ק”מ, כולל מתקני נפט בסעודיה וספינות בים האדום.
    • מוקשים ימיים וכלי שיט בלתי מאוישים: איראן סיפקה טכנולוגיה למוקשים ימיים ולכלי שיט בלתי מאוישים (USVs), המשמשים לתקיפת ספינות מסחריות ובסיסים צבאיים בים האדום.
  • הדרכה ואימונים:
    • אנשי משמרות המהפכה האיראניים (IRGC), במיוחד כוח קודס, וכן מומחים מחיזבאללה הלבנוני, נשלחו לתימן כדי לאמן את החות’ים בשימוש בנשק מתקדם. על פי דיווחים מ-2023, קצינים איראניים הוצבו בסנעא ובחודיידה כדי לפקח על תוכניות אימונים.
    • החות’ים קיבלו הכשרה גם בטקטיקות גרילה ימית, מה ששיפר את יכולתם לבצע מתקפות מדויקות על יעדים ימיים.
  • לוגיסטיקה והברחות:
    • איראן משתמשת בספינות דיג ובנתיבי הברחה ימיים כדי להעביר נשק לחות’ים דרך נמל חודיידה. במהלך 2024 תפס הצי האמריקני לפחות שלוש משלוחים כאלה, שכללו רכיבי טילים ומל”טים.

2. תמיכה כלכלית

  • מימון ישיר: איראן מעבירה לחות’ים מיליוני דולרים מדי שנה, בעיקר דרך ערוצים סמויים כמו העברות בנקאיות

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם