דילוג לתוכן
מבזקים

כץ מאיים שוב לחסל את מנהיג החות׳ים ״כמו שעשינו לאחים סינוואר, לנסראללה, לדף ולהנייה

e1403e37-1578-4bd2-8427-4780ee1484b2

ישראל כץ מבסס את מעמדו כיורש הבכיר בליכוד לנתניהו והוא עושה זאת מכס שר הביטחון כשבמסגרת תפקידו הוא יכול לאיים על כל מי שבא לו מתי שהוא רוצה והדבר ייחשב לו כמי שנחוש להיות לוחמני ונקמני – מה שהופך אותו אוטומטית לחביב הליכודניקים, בעיקר על הרבים רבים מקרב אנשי המפלגה ומצביעיה שממש אבל ממש נמאס להם מעלילות נתניהו.

וזה נוסח האיום העדכני של כץ: ״כמו שעשינו לדף ולסינווארים בעזה, לנסראללה בביירות, ולהנייה בטהרן – כך נעשה גם לעבדל מאלכ אל חות׳י בתימן״. האיום הזה אינו חדש מלבד הטענה הבלתי מוכחת בינתיים לפיה סינוואר האח אכן חוסל בהפצצה מלפני כשבוע.

הצהרה זו, שנאמרה במהלך ישיבה במטה הביטחון, משקפת את המדיניות הישראלית של חיסולים ממוקדים ככלי מרכזי במלחמה בטרור, תוך חיזוק מעמדו של כץ כמנהיג נחוש בתוך הליכוד.

תקיפה על מוחמד סינוואר

התקיפה האחרונה שהוזכרה על ידי כץ התרחשה בעזה באוקטובר 2024, כאשר מוחמד סינוואר, בכיר בזרוע הצבאית של חמאס ואחיו של יחיא סינוואר, חוסל. התקיפה בוצעה על בסיס מודיעין מדויק שהצביע על מיקומו במתחם מבוצר במרכז הרצועה. מוחמד סינוואר היה מעורב בתכנון פעולות צבאיות נגד ישראל, כולל ירי רקטות ופיתוח תשתיות תת-קרקעיות. חיסולו נחשב למכה משמעותית לחמאס, שכן הוא היה דמות מפתח בהנהגה המבצעית של הארגון. התקיפה גרמה להרס חלקי של המתחם, והרגה גם שלושה פעילים נוספים של חמאס.

כרונולוגיה של חיסולים ממוקדים

כץ התייחס לחיסולים קודמים שביצעה ישראל כדוגמה ליכולתה לפגוע במנהיגי ארגוני טרור. להלן פירוט כרונולוגי של המחוסלים שהוזכרו:

1.  איסמעיל הנייה (טהרן, יולי 2024)
ראש הלשכה המדינית של חמאס חוסל בפיצוץ בדירת אירוח בטהרן, בירת איראן, במהלך ביקור רשמי. החיסול, שיוחס לישראל, התבצע באמצעות מטען חבלה שהופעל מרחוק. הנייה היה דמות מרכזית במשא ומתן לשחרור חטופים וניהל קשרים הדוקים עם איראן וקטר. החיסול עורר מתיחות בין ישראל לאיראן, כאשר טהרן האשימה את המוסד בתכנון המבצע.

2.  מוחמד דף (עזה, אוגוסט 2024)
מפקד הזרוע הצבאית של חמאס, מוחמד דף, חוסל בתקיפה אווירית מדויקת בדרום רצועת עזה. דף, שנחשב לאחד האנשים המבוקשים ביותר על ידי ישראל, היה אחראי לתכנון מתקפות רבות, כולל פיגועי התאבדות וירי רקטות. החיסול התאפשר לאחר מעקב מודיעיני ממושך, והוא כלל שימוש בטילים מונחים שפגעו במכוניתו. התקיפה הרגה גם שני פעילים נוספים שהיו עמו.

3.  חסן נסראללה (ביירות, ספטמבר 2024)
מנהיג חיזבאללה חוסל בתקיפה אווירית ישראלית על בניין מגורים בפרברי ביירות. התקיפה, שבוצעה באמצעות מטוסי קרב, גרמה להרס הבניין והרגה לפחות שמונה פעילים נוספים של חיזבאללה. נסראללה, שהוביל את הארגון במשך עשרות שנים, היה דמות כריזמטית ומרכזית ב”ציר ההתנגדות” הנתמך על ידי איראן. חיסולו הוביל להסלמה קצרה בגבול לבנון-ישראל.

4.  יחיא סינוואר (עזה, אוקטובר 2024)
מנהיג חמאס בעזה ואדריכל מתקפת 7 באוקטובר 2023, יחיא סינוואר, חוסל בתקיפה על מרכז פיקוד מבוצר של חמאס בצפון הרצועה. התקיפה, שהתבססה על מודיעין מדויק, כללה שימוש בטילים כבדים שחדרו את המבנה התת-קרקעי. סינוואר היה היעד המרכזי של ישראל מאז תחילת המלחמה, וחיסולו סימל נקודת מפנה במאבק נגד חמאס.

האיום על עבד אל-מאלכ אל-חות’י והבעייתיות של המרחק

האיום של כץ לחסל את עבד אל-מאלכ אל-חות’י, מנהיג החות’ים, מגיע על רקע הסלמה בירי טילים לעבר ישראל, כולל טיל שיורט מעל ירושלים ב-13 במאי 2025. תקיפה קודמת של ישראל בסנעא, ב-6 במאי 2025, פגעה בשדה התעופה הבינלאומי שבשליטת החות’ים, והרגה 15 בני אדם, בהם שני מפקדים בכירים במנגנון הביטחון החות’י ושלושה אזרחים. עם זאת, אל-חות’י לא נפגע, והוא ממשיך להוות יעד מרכזי עבור ישראל.

חיסול אל-חות’י מעמיד אתגרים משמעותיים:

1.  מרחק גיאוגרפי – תימן נמצאת במרחק של כ-2,000 ק”מ מישראל, מה שדורש יכולות לוגיסטיות מתקדמות, כגון מטוסי קרב ארוכי טווח, מל”טים מתקדמים או טילים מונחים.

2.  אתגר מודיעיני – החות’ים פועלים בסביבה הררית ומורכבת, תוך שימוש באמצעי הסוואה והגנה. איתור מיקומו המדויק של אל-חות’י דורש מודיעין ברמה גבוהה, שקשה להשיג בזירה מרוחקת כמו תימן.

3.  תמיכה איראנית – החות’ים נתמכים על ידי איראן, שמספקת להם נשק, מימון ואימונים. חיסול אל-חות’י עלול לעורר תגובה איראנית, כפי שקרה לאחר חיסול הנייה בטהרן, ולהוביל להסלמה רחבה יותר.

4.  השלכות הומניטריות – תימן נמצאת במלחמת אזרחים מתמשכת, ותקיפות ישראליות עלולות לפגוע באזרחים, מה שיעורר ביקורת בינלאומית.

למרות האתגרים, ישראל הוכיחה בעבר כי יש לה יכולות לפגוע במטרות מרוחקות, כפי שנראה בחיסולים בלבנון, עזה ואיראן. כץ משתמש באיומים אלה לא רק כדי להרתיע את החות’ים, אלא גם כדי לבסס את מעמדו כמנהיג נחוש בתוך הליכוד, על רקע התסכול הציבורי ממנהיגותו של נתניהו.

סיכום

האיומים של שר הביטחון ישראל כץ לחסל את מנהיג החות’ים, עבד אל-מאלכ אל-חות’י, ממשיכים את המדיניות הישראלית של חיסולים ממוקדים נגד מנהיגי ארגוני טרור. הצלחת החיסולים של מוחמד ויחיא סינוואר, איסמעיל הנייה, מוחמד דף וחסן נסראללה מדגימה את יכולותיה של ישראל, אך האתגרים הגיאוגרפיים, המודיעיניים והדיפלומטיים הכרוכים בחיסול בתימן הופכים את המשימה למורכבת. כץ, שמנסה למצב את עצמו כיורש פוטנציאלי לנתניהו, משתמש בהצהרות אלה כדי לחזק את תמיכת הליכודניקים, תוך שליחת מסר ברור לאויבי ישראל: אף אחד לא מחוץ לטווח.

״עניין מרכזי״

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם