בהלה באיראן ומיליונים נוטשים את הבירה לאחר שהנשיא טראמפ נטש הלילה לפתע את פסגת G7 הנערכת בקנדה ושב לוושינגטון בשל מה שכונה ״המצב במזרח התיכון״.
לנטישה התמוהה הצטרף פוסט שפרסם הנשיא האמריקני ברשת החברתית שלה שבו נאמר: "איראן הייתה צריך לחתום על העסקה שאמרתי להם לחתום עליה. איזו בושה ובזבוז של חיי אדם. אסור לאיראן להשיג נשק גרעיני. אמרתי את זה שוב ושוב! כולם צריכים להתפנות מיידית מטהראן".
רשת פוקס ניוז דיווחה שטראמפ ביקש שהמועצה לביטחון לאומי תהיה מכונסת בחדר המצב כשהוא מגיע לוושינגטון.
הקריאה לאיראנים לצאת מטהרן עוררה בהלה באיראן כיוון שהיא מצטרפת לתיגבור כוחות של הצבא האמריקני באופן המרמז על נכונות להיכנס למערכה בהינתן הוראת הנשיא. מהבית הלבן הסבירו ל-CNN שהקריאה הקיצונית של טראמפ להתפנות מטהראן משקפת תחושת דחיפות שהנשיא מבקש להעביר לשליטי איראן בדבר "הדחיפות לחזור לשולחן המו"מ להשגת הסכם גרעין שיסיים את המלחמה".
הפרשן השמרני ביל אוריילי, התכתב עם טראמפ וטען שהנשיא לא החליט בינתיים להשתמש בכוחה האווירי של ארצות הברית כדי לתקוף את איראן כי הוא חושש שצעד זה יסבך אותו עם סין ועם פוטין. טראמפ, לדברי אוריילי, אמר שהוא מעדיף שאיראן תכנע ומאמין שזה אכן יקרה.
בניו-יורק טיימס דווח הלילה כי טראמפ נמצא על פרשת דרכים בנושא המלחמה בין ישראל ואיראן – האם לסייע לישראל להשמיד את מתקן ההעשרה בפורדו הקבור עמוק עמוק באדמה, ושאותו ניתן להפציץ אולי רק באמצעות פצצות חודרות הבונקר הגדולות ביותר שיש ברשותם.
מהצד האיראני פורסמו אתמול ידיעות על נכונות לחזור למו״מ המסרים הועברו באמצעות מדינות המפרץ וסעודיה.
נשיא צרפת מקרון טען כי טראמפ אמר למנהיגי G7 שהעביר הצעה להפסקת אש בין ישראל לאיראן. מקרון הוסיף כי כעת "יש לראות האם הצדדים יבחרו להיענות להצעה". עוד הוסיף כי עזיבתו המוקדמת של הנשיא האמריקני את הועידה מעידה על התקדמות חיובית.
כרגע נראה שאיראן מוכנה לשוב למו״מ לנהל מו"מ לסיום המלחמה רק אם ישראל תפסיק את התקיפות. אחד הדיפלומטים מסר כי "המסר של טהראן ברור – הם לא ינהלו מו"מ תחת אש. אם ישראל תפסיק – גם הם יפסיקו, ורק אז יהיו מוכנים לדבר".
בינתיים, שיגורי הטילים הלילה ואמש מאיראן לא גרמו נזק והדבר היחיד שקרה הוא הורדת מיליוני ישראלים ממיטותיהם כמה פעמים במהלך הערב והלילה.
״עניין מרכזי״