מבזקים

טראמפ ונתניהו שוב מבטיחים לתקוף באיראן – הפעם ״אחרי הבחירות״

Screenshot
Screenshot

אחרי שטראמפ הטיל וטו על תקיפה ישראלית באיראן לפני הבחירות לכנסת, והוא עצמו נמנע מתקיפה אמריקנית לפני בחירות האמצע בארצות הברית, מגיעה הבטחה מעורפלת נוספת, המודלפת לתקשורת האמריקנית, בדבר מתקפה משותפת ״אחרי הבחירות״ על מתקני הגרעין האיראניים – אותם מתקנים שנתניהו וטראמפ כבר הכריזו שוב ושוב שהושמדו. הסתירה הזאת מעוררת ספק כבד באשר לרצינות האיום החדש ומחזקת את הרושם שמדובר במסר המיועד בעיקר לצרכים פוליטיים פנימיים, ולא בהודעה על החלטה מבצעית שהתקבלה.

לפי הדיווח ב״ניו יורק טיימס״, צבאות ארצות הברית וישראל גיבשו תוכניות למערכה קצרה ואינטנסיבית באיראן, שתימשך כשלושה ימים ותכלול תקיפות נגד מתקני גרעין, תשתיות אנרגיה ומערכי טילים וכטב״מים. המטרה המוצגת היא להפעיל לחץ צבאי וכלכלי כבד על טהרן כדי לאלץ אותה לשוב למשא ומתן.

אלא שאין בדיווח הודעה על החלטה סופית לצאת למלחמה, אין מועד מבצעי מחייב ואין הסבר כיצד מתקפה נוספת אמורה להשיג את מה שהמתקפות הקודמות לא הצליחו להשיג.

גם התזמון אינו מקרי מבחינה פוליטית. נתניהו נמצא בישורת האחרונה של מערכת הבחירות בישראל, וטראמפ מתמודד עם בחירות האמצע בארצות הברית. שניהם מעוניינים להציג נחישות מול איראן, אך מתקפה רחבה עלולה לגרור תגובה איראנית, פגיעה נוספת בנתיבי האנרגיה והחרפה של המשבר הכלכלי העולמי.

מבחינת טהרן, האיום החדש אינו משנה את העובדה שהעימות הצבאי טרם הביא להסדר מדיני. האיראנים ממשיכים להציג עמדה נוקשה ומזהירים כי חידוש התקיפות עלול להצית מערכה ממושכת בהרבה משלושה ימים.

השאלה המרכזית נותרת בעינה: אם מתקני הגרעין האיראניים כבר הושמדו, כפי שהצהירו טראמפ ונתניהו, מדוע הם שוב מופיעים בראש רשימת היעדים למתקפה עתידית?

בינתיים אין מתקפה, אין החלטה פומבית ואין הסכם. יש בעיקר איום חדש עם תאריך פוליטי נוח במיוחד: אחרי הבחירות.

״עניין מרכזי״ חדשות וסקופים מאז 1999.

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם