דילוג לתוכן
מבזקים

המודל הקרקעי: פשיטות ייעודיות וחזרה מיידית לשטח ישראל

IMG_1418

צה"ל ביצע הלילה פשיטה קרקעית בהשתתפות  כוחות חי"ר ושריון בתוכי  שטח הרצועה.

לפי דיווחים בלתי רשמיים, הפשיטה הייתה בהיקף נרחב ובעומק ניכר מעבר לגבול בשטח העזתי.

מטרת הפשיטה היתה תקיפה נקודתית של מטרות חמאס מתוך הרצועה, ומה שהוגדר ״חיזוק ההגנה״. נמסר כי כוחות צה"ל בפיקוד חטיבת גבעתי פשטו הלילה באמצעות טנקים לצפון רצועת עזה, איתרו ותקפו מחבלים רבים, השמידו תשתיות טרור, עמדות נ"ט וביצעו עבודות לארגון המרחב. הכוחות יצאו מהמרחב בסיום המשימה.

במערכת הביטחון אומרים כי מדובר בפעולה נרחבת יותר מהפשיטות שבוצעו עד כה בשבועיים האחרונים בשטח הרצועה. עד כה נמנעת ישראל מכניסה קרקעית מאסיבית ועתה נראה שהצבא מאמץ את המודל הננקט בגדה של כניסה ייעודית, ביצוע משימה וחזרה לשטח הישראלי.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם